Kokoomus Tuuletti Hämeenlinnassa – Peruspalveluministeri Paula Risikko ja Timo Heinonen mukana kevättuuletuksessa

Uutiset, maanantaina 12.04.2010

Hämeen Kokoomus ja Hämeenlinnan kokoomuslaiset järjestivät kevään ensimmäisen Tuuletustunnin Hämeenlinnan Reskalla maanantaina 12.4. Aurinkoinen sää ja herkulliset korvapuustikahvit vetivätkin kokoomusteltalle hyvin väkeä ja keskustelu kävi vilkkaana. Paikalla oli myös peruspalveluministeri Paula Risikko ja kansanedustaja Timo Heinonen sekä paikallisia kokoomustekijöitä.

– Nyt osui sää nappiin. Väkeä oli hyvin liikkeellä ja tämä uudenlainen tapamme toimia alkaa tuottaa tulosta. Vei oman aikansa, että ihmiset tottuivat siihen, että kaikista asioista saa puhua ja tulla juttusille. Pitkän salamyhkäisyyden perinteen murtaminen mm. ulkopolitiikassa vei aikansa. Mutta kiitos siitä ennen muuta nyt Alexander Stubbille ja uudistuksen aloittaneelle Ilkka Kanervalle, kertoi Timo Heinonen.

Peruspalveluministeri Paula Risikko sai vastattavakseen suuren määrän ajankohtaisia kysymyksiä mm. terveydenhuollon tulevaisuudesta, mutta myös vanhusten hoidosta ja palveluiden laadusta. Heinolan Reumasairaalankaan kohtalolta ei keskusteluissa voitu välttyä.

– Keskusteluissa tänään tietenkin esillä laajasti nämä peruspalveluministeri rooteriin kuuluvat aiheet, mutta itse sain puhua mm. Hämeenlinnan OKL:n tulevaisuudesta ja sen turvaamisesta, mediamaksusta ja Ylestä, opiskelijoiden arjesta kuin myös työnverottamisesta ja vanhusten tulevasta mahdollisuudesta valita asuinpaikkansa vapaasti myös laitoshoidon aikaan, luetteli Heinonen päivän antia.

– Niin ja eihän tänä keväänä yhtään keskustelutilaisuutta ihan ilman ydinvoimakeskusteluakaan voi olla. Tänäänkin useampi myös nuori tuli aiheesta keskustelemaan ja vahva yhteinen käsitys alkaa olla siitä, että Venäjältä tuotava ydinsähkö on syytä korvata suomalaisella sähköntuotannolla.

Ministeri Risikon päivä jatkui Hämeenlinnassa Hämeen Sanomien erikoishaastattelulla ja sen jälkeen järjestetyssä seminaarissa Raatihuoneen juhlasalissa, jonka aihe oli ”Rakenteet muuttuvat, miten käy perheiden palveluiden”.

– Itse en illan seminaariin ehtinyt. Meillä oli Lopella valtuuston kokousilta ja itse kiirehdin sinne johtamaan puhetta. Meillä itseasiassa hyväksyttiin tänään suuri uudistus jossa ryhdytään yhdistämään alueemme terveys- ja sosiaalitoimen palveluita. Eli samoja aiheita esillä meilläkin, totesi Timo Heinonen

Kommentit