Jukka Rintala paikan ykkösnimi – Kartanoputiikki Punainen Tupa avasi ovensa Lopella

Uutiset, tiistaina 13.04.2010

Topenolla, Leppäniemen kartanossa vietettiin sunnuntaina juhlallisia avajaisia, kun yli satavuotias työväen asuinrakennus sai uuden käyttötarkoituksen. Virpi ja Yrjö Kassarin johdolla remontoitu vanha rakennus sai uuden elämän Kartanoputiikki Punaisena Tupana, joka tarjoaa designvaatteita, koruja ja asusteita. Avajaisissa nähtiin putiikin kanssa yhteistyötä tekevän Jukka Rintalan suunnittelua, musiikkia ja muotinäytöksiä Suomen huipulta.

Suunnittelija Jukka Rintala on ollut alusta asti mukana kartanoputiikin suunnittelussa. Putiikin sisustuksen on suunnitellut Rintalan studion visualisti Matti Vaskelainen. Putiikki on myös niiden 30 paikan joukossa, josta on mahdollisuus ostaa Jukka Rintalan mallistoa.

– Jukka Rintalan oma shoppi on varmasti paikan yksi helmi. Upeita uniikkeja tuotteita ja mahdollisuus myös teettää oma kokonaisuus suunnittelijalle, kertoi Timo Heinonen, joka vastasi Punaisen Tuvan virallisesta avauksesta.

Muutenkin valikoimassa panostetaan laatuun. Putiikin pitäjä Virpi Kassari on etsinyt myyntiin vaatteita Suomen lisäksi muista Pohjoismaista, Keski-Euroopasta ja Kanadasta asti. Italialaiset kengät, laukut ja vyöt, sekä kauniit pukukorut täydentävät tarjontaa.

– Kauppa kävi avajaispäivänä todella vilkkaana ja suuria kasseja oli monen vieraan matkassa. Itseasiassa heti maanantaina sain jo muutaman viestin missä paikan ajo-ohjeita kyseltiin ja jo seitsemän bussiryhmääkin on varannut ostosmahdollisuuden itselleen.

Leppäniemen kartanon maille alun perin rakennetun Marskin Majan ja Kartanoputiikki Punaisen tuvan välille onkin syntynyt yhteistyötä. Majan Herrat Teuvo Zetterman ja Heikki Kujansuu tarjoavat vieraille mahdollisuuden vierailla putiikissa ja esimerkiksi naisvieraille tämä on odotettu mahdollisuus. Halutessaan vieraiden on mahdollisuus nauttia myös majalla tarjottava menu, joka on koottu kartanoa asuttaneen Saara-rouvan resepteistä.

– Sain kunnian olla mukana lausumassa putiikin avajaissanat. Upea designputiikki on arvoisessaan miljöössä Leppäniemen kartanon mailla. Yhteistyö Marskin Majan ja Lopen matkailun kanssa toimii varmasti ja täytyy muistaa, että putiikki sijaitsee vain tunnin matkan päässä Helsingistä. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen, totesi Timo Heinonen.

Uuden design-kaupan verkkosivut ja mm. yhteystiedot ja ajo-ohjeet löytyvät osoitteesta:www.kartanoputiikki.fi.

Kommentit