Kokoomus selkeästi suurin puolue ”Ihmiset nähneet kohujen yli työmme”

Uutiset, keskiviikkona 28.10.2009

Helsingin Sanomien verkkosivut kertovat, että TNS Gallupin tuoreen puoluekannatuskyselyn mukaan kokoomus jatkaa edelleen ylivoimaisesti maamme suurimpana puolueena. Kokoomusta äänestäisi nyt 22,7 prosenttia suomalaisista, kun samaan aikaan SDP:n kannatus jää 20 prosenttiin ja keskustan edelleen kipupisteen eli kahdenkymmenen prosentin alle. Keskustan kannatus on nyt 19,6 prosenttia.

SDP:lle 20,0 prosentin kannatus on alhaisin vuoden 2007 alun jälkeen ja puolueen kannatus onkin Jutta Urpilaisen johdolla alamäessä. Huhti-kesäkuun luvuista laskua on peräti 2,1 prosenttia. Tutkimuksen virhemarginaali on 2 prosenttiyksikköä suuntaansa.

– Olen tyytyväinen näihin lukuihin. Ne osoittavat osaltaan sen, että suomalaiset näkevät työmme yli kaikkien lautakohujen ja muiden, kiitteli kansanedustaja Timo Heinonen, mutta muistutti, että työtä riittää jatkossakin.

– Olemme nytkin tekemässä suurta uudistusta perusopetuslakiin erityisesti erityisopetuksen suhteen. Haluamme siirtää siellä painopistetta entistä vahvemmin varhaiseen puuttumiseen ja riittävään tukeen. Samaan aikaan herättelemme vielä keskustelua päivähoitolain kokonaisuudistuksesta kohti varhaiskasvatuslakia. Se pitäisi saada kuntoon vielä tällä vaalikaudella, luetteli Heinonen työalla olevia töitä painottaen, että tottakai taloustilanne ja sen hoito on yksi keskeinen tehtävä tällä hetkellä kaikilla sektoreilla ja kaikilla tasoilla.

Kommentit