Kokoomus päätti itsestään selvyydestä – Tasavallan presidentti Sauli Niinistöä tuetaan toiselle kaudelle

Blogi, maanantaina 30.10.2017

Viikonloppuna teimme Kokoomuksena myös sen mikä on ollut itsestään selvää jo vuosia ja aina. Puoluevaltuustomme päätti asettua tukemaan presidentinvaaleissa Tasavallan presidentti Sauli Niinistöä toiselle kaudelle. Niinistö osallistuu istuvana presidenttinä luonnollisesti vaaleihin valitsijayhdistyksen kautta eikä siis minkään puolueen ehdokkaana. Mukana tässä kansanliikkeessä onkin jo 156 000 kannattajakortin täyttänyttä suomalaista ja valtava määrä myös itse kampanjatyöhön ja tukiryhmään jo liittyneitä kaikista puolueista ja ympäri koko Suomenmaan. Puolueistakin tukensa on jo tässä vaiheessa Niinistölle päättäneet Kristillisdemokraatit ja nyt myös siis Kansallinen Kokoomus.

Puoluevaltuustomme teki odotetun ratkaisun puheenjohtajamme Petteri Orpon esityksestä lauantaina. Niinistö on kerännyt laajan kannatuksen ja arvostuksen ensimmäisellä kaudellaan ja ansaitsee ehdottomasti jatkokauden presidenttinä.

Petteri totesi puheessaan, että hän näkee ”Niinistössä edelleen paljon samaa Saulia kuin aina. Hän on hieman etäinen, hänessä on rosoisuutta, mystiikkaakin. Hänessä on valtavasti karsimaa.” Orpo jatkoi, että ”tärkeiksi kokemistaan asioista hänellä on vahvat mielipiteet. Eikä hän ujostele tuoda niitä julki. Niinistö ei epäröi johtaa.”

Näihin puheenjohtajamme sanoihin on helppo yhtyä todeta se, että on ollut upea itse saada läheltä seurata miten presidenttimme on johtanut ulkopolitiikkaa ja tehnyt sen aivan uudella tavalla ja avoimuudella myös eduskuntaa ja meidän ulkoasiainvaliokuntaa ja puolustusvaliokuntaakin kohtaan. Kiitosta Niinistö on saanut tästä yli puoluerajojen ja jo aiempienkin presidenttien kanssa työtä tehneiltä.

Tasavallan Presidentti valitaan ensi vuoden alussa. Vaalien ensimmäisen kierroksen vaalipäivä on sunnuntai 28. tammikuuta. Lisää presidentinvaaleista: Niinistö 2018.

Tänään illalla istuin vielä seuraamassa Lopen kunnanhallituksen kokousta. Hallitus esittää meille valtuustoon, että veroja Lopella ei koroteta. Ei siis kuntaveroa eikä myöskään mitään kiinteistöveroa. Tältä pohjalta rakennetaan siis ensi vuoden talousarviota. Hallitus käsitteli myös mm. uuden sivistysjohtajan valintaa kuntaamme ja pöydällä oli myös nippu muitakin asioita. Mielelläni niistä esille nouseviin kysymyksiin vastaan jos sellaisia listan asioista esille nousee. Lista ja pian siis myös pöytäkirja löytyy kuntamme kotisivuilta www.loppi,fi.

Tällä viikolla eduskunnassa ei ole istuntoja Pohjoismaiden Neuvoston kokouksen takia. Näin siis kalenterissani hieman enemmän tällä viikolla tilaa taustatyölle, kirjoitustyölle ja myös huomenna yhdelle ulko- ja turvallisuuspolitiikan lounasluennolle.

Kommentit