”Kokoomus Kanta-Hämeessä ykkösenä” – Kokoomus nappaamassa peräti 16 paikkaa OmaHämeen aluevaaltuustoon

Uutiset, perjantaina 21.01.2022

Yle Häme uutisoi perjantaina 21.2.2022 tuoreimpiin aluevaaligallupeihin pohjautuen, että Kokoomus on voittamassa Kanta-Hämeen aluevaalit. Toimittaja Antti Ruonaniemi oli käynyt läpi tuoreimmat Yleisradion gallupit ja tehnyt niihin hämäläiset painotukset ja sovittanut ne kesän 2021 Hämeen kuntavaalien tuloksiin.

Ruonaniemi totesi uutisissa, että ”Hämeeseen viime kuntavaalien äänestystuloksen perusteella: Kokoomuksen gallupliito nostaa puolueen myös Kanta-Hämeessä ykköseksi, sosialidemokraatit jää lähes 3:n prosenttiyksikön päähän.”

Aluevaaleissa Kanta-Hämeessä Kokoomus saisi näin 16 aluevaltuutettua ja SDP 15 paikkaa aluevaltuustossa.

-Tulos näyttäisi hyvältä. Tärkeä on kuitenkin muistaa, että vain annetut äänet lasketaan ja todellinen tulos selviää vasta sunnuntaina 23.1.2022 varsinaisen vaalipäivän jälkeen, totesi kansanedustaja ja aluevaaliehdokkaana Kanta-Hämeessä itsekin oleva Timo Heinonen.

Perussuomalaiset saisivat valtuustoon 10 ja Keskusta 8 paikkaa. Pienemmistä puolueista Vasemmistoliitto saisi gallupien valossa viisi ja Vihreät kolme paikkaa aluevaltuustoon. Kristillisdemokraatit saivat näin  viimeiset 2 paikkaa.

YLE Hämeenlinna kertoi, että ”Hämeen luvut perustuvat Ylen tuoreeseen mielipidetiedusteluun, jota on muutettu kantahämäläiseksi viime kuntavaalien äänestyskäyttäytymisen mukaan. Todellisuus voi olla aivan eri, sen saamme kuulla sunnuntai-iltana.”

Uutinen perustuu YLE Hämeenlinnan aamun 21.1.2022 radiouutisiin.

 

 

 

Kommentit