Kokoomus jatkaa selvästi maan suurimpana puolueena

Uutiset, torstaina 30.04.2009

Ylen Uutisten huhtikuun aikana tekemä puolueiden kannatusmittaus kertoo Kokoomuksen jatkavan edelleen selkeästi maamme suurimpana puolueena. Keskusta on sen sijaan menettänyt edelleen suosiotaan ja huhtikuussa keskustalle mitattiin enää 18,6 prosentin kannatus. Kokoomuksen kannatus on vahva 23,1 prosenttia. Hallituspuolueista Vihreitä kannattaa nyt 10,6 prosenttia suomalaisista ja RKP:tä 4,2 prosenttia.

– Olen tyytyväinen. Elämme vaikeita aikoja ja vastuunkantajia näköjään arvostetaan. Siitä olen kiitollinen. Emme ole voineet tehdä helppoja päätöksiä emmekä luvata suuria, mutta maata on hoidettu niin, että kaikki selviävät ja taantuman vahingot olisivat mahdollisimman pienet kun nousu jälleen alkaa, kommentoi kansanedustaja Timo Heinonen tuoreimpia puolueiden kannatuslukuja.

SDP:n kannatus on 21,6 prosenttia, mutta huhtikuun suurin uutinen on perussuomalaisten nousun selkeä taittuminen. Huhtikuussa soinilaisia kannatti 8,2 prosenttia vastaajista ja luvussa on peräti prosenttiyksikön pudotus kuukauden takaisesta. Edelleen kuintekin jopa Vasemmistoliitto hävisi 8,1 prosentin suosiollaan niukasti perussuomalaisille.

Taloustutkimus haastatteli Yle Uutisten toimeksiannosta puoluekannatusarviota varten yhteensä 3359 henkilöä 6.-28.4.2009.

Kommentit