Kokoomus esittää minua valtuustonpuheenjohtajaksi.

Blogi, tiistaina 08.01.2013

On kunnia asia saada johtaa alkavalla kaudella kuntamme valtuustoa. Kaksi edellistä vuotta olen tehnyt töitä kunnanhallituksen johdossa tavoitteena ja tehtävänämme kunnan talouden tasapainottaminen ja velkaantumisen katkaiseminen. Tässä urakassa olemme nyt onnistuneet hyvällä yhteistyöllä ja ennen muuta kuntamme osaavan ja sitoutuneen virkamiesjohdon ja henkilökunnan kanssa. Emme enää ole kuntana kriisikunnan tiellä emmekä menossa konkurssiinkaan ja näin tilanne on huomattavasti valoisampi.

Hyvillä mielin siis voin siirtyä takaisin valtuustonpuheenjohtajaksi. Tehtävä on minulle tuttu. Ennen kunnanhallituksen puheenjohtajajuutta toimin kuusi vuotta valtuustomme johdossa ja sitä työtä saan nyt sitten jatkaa. Edessä meillä mm. kuntamme strategian päivittäminen ja mm. isot kysymykset sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteista ja monet muut. 

Haluan jo nyt täällä kiittää Lopen Kokoomusta ja valtuustoryhmäämme luottamuksesta mitä he minua kohtaan osoittivat. Esitys valtuuston puheenjohtajaksi on yksimielinen ja siitä on hyvä jatkaa työtä rakkaan kotikunnan hyväksi hyvällä yhteistyöllä yli puoluerajojen.

Eilen myös Lopen Kokoomus nimesi ehdokkaansa muihinkin luottamushenkilöpaikkoihin. Kunnanhallituksen varapuheenjohtajaksi nousee Tiina Seppälä ja kh:n muiksi jäseniksi Karoliina Saari ja Jarmo Laukkanen. Sirpa Hopearuoho jatkaa työtään Riihimäen Seudun Terveyskeskuskuntayhtyman hallituksessa ja muista valtuutetuista Eeva Pyhälammi ottaa pitkän kunnanhallitustyön jälkeen hoidettavakseen sote-asiat perusturvalautakunnan puheenjohtajana. Anniina Lucenius alottaa kasvatus- ja koulutuslautakunnan varapuheenjohtajana ja myös Essi Tuomenoja Ympäristö- ja rakennuslautakunnan varapuheenjohtajana. Ja uusista valtuutetuistamme Riitta Joutsi-Hänninen tulee suoraan vapaa-aikalautakunnan puheenjohtajaksi ja saa vaativat ja työläät tehtävät Hyvinkää-Riihimäen ammattikoulun HYRIA:n hallituksessa ja mm. työllisyyskysymyksiä hoitavassa aikuiskoulutussäätiössä. Antti Mikkola ja Kari Maunula tulevat tekniseen lautakuntaan ja Aleksi Rautiainen kasvatus- ja koulutuslautakuntaan.

Muille kokoomuksen paikoille kokouksemme päätti yksimielisesti esittää kasvatus- ja koulutuslautakuntaan Teija Lehtoa, Perusturvalautakuntaan Pirjo Lehtorantaa ja Juha Puolitaivalta ja Tekniseenlautakuntaan Mirka Rientoa. Vuokrataloyhtiön hallituksessa jatkaa Kari Koukku ja ympäristö- ja rakennuslautakunnassa toisen paikkamme jakavat Erkki Holttinen ja Heikki Lehtonen. Vapaa-aikalautakunnassa aloittaa Riitta Joutsi-Hännisen kanssa Janne Silvan ja keskusvaalilautakunnassa Antti Rusi. Tarkastuslautakuntaan nimeämme Sanna Kallelan ja Mika Kosken. Ja tässä siis vain varsinaiset jäsenemme ja varat tulevat sitten ehdokasjoukostamme ja myös osittain valtuutetuistamme. Hieno porukka.

Ja merkittävät maakunnalliset paikat menevät tällä kertaa niin, että Hämeen maakuntahallitukseen tulee Eeva Pyhälammi, Sairaanhoitopiirin hallituksen varajäseneksi hallitukseen Karoliina Saari ja Sairaanhoitopiirin valtuustoon Sirpa Hoperaruoho ja Sanna Kallela hänen parinaan. Niin ja kutsuntalautakunnassa aloittaa uutena Jarmo Laukkanen.

Hieno kokonaisuus saatiin aikaan ja mikä upeinta niin hyvässä yhteishengessä ja ilman äänestyksiä ja riitelyjä. Se onkin joukkueemme suurin voima ollut jo toistakymmentä vuotta. Yhteishenki ja yhdessä tekeminen. Siitä se lähtee.

Tänään kuulemme sitten muiden puolueiden ehdokkaat eri luottamuspaikoille. Ne eivät enää meidän paikkoihin tule vaikuttamaan sillä jo aiemmin on puolueiden kesken paikat jaettu ja myös tasa-arvoasioista päätetty. Meidän nimemme siis menevät näin kuin yllä on.

Tänään tiistaina Hämeenlinnaan maakuntapäivään. Siellä luvassa monenlaista ja sitten lopuksi kello 15.30 suora radiokeskustelu Ylellä. Mutta sitä ennen yksi työpalaveri Lopella ja sitten matkaan.

Kello 22.19 ja kotona jo iltaa. Anteeksi siis alkuun väärä tieto. Ylen Politiikan Puhemylly alkaakin vasta ensi viikolla eli tänään ei keskustelua siis radiossa ollutkaan. No sainpa enemmän aikaa Hämeenlinnan Kuukausimarkkinoille ja paljon väkeä olikin liikkeellä ja paljon tuttuja ja uusiakin tuttuja. Mukava päivä.

Sitten pari hieman suurempaakin palaveria alueemme ja maakuntammekin kannalta tärkeistä asioista. Katsotaan mitä niiden parissa saamme aikaan, mutta aikalailla isojakin muutoksia tulossa. Valitettavasti vielä en voi kertoa näistä lisää. Mutta pidän teitä ajantasalla kyllä tästäkin tulevasta niin kuin kaikesta.

Illalla sitten vielä kävimme eri puolueiden kesken läpi ensi vuoden paikkajaot Lopen osalta. Keskustaa lukuunottamatta puolueilla oli jo sovitusti ehdokkaat kaikille luottamushenkilöpaikoille. Ja toivottavasti keskustakin saa nyt oman pakettinsa kasaan. Työtä nimittäin tulee riittämään ja kaikkien panosta tullaa tarvitsemaan täydellä teholla. Ehkä se siitä vielä.

Mutta nyt hetki vielä töitä kotipöydän ääressä. Jos vaikka vielä pääsisi ennen puoltayötä nukkumaan. 

 

Kommentit