Kokoomuksen Timo Heinonen: Lounaspaikkojen buffet sallittava ja valtaosasta ravintolarajoituksista luovuttava

Uutiset, lauantaina 13.06.2020

Kokoomuksen kansanedustaja ja Valtiovarainvaliokunnan vastaava Timo Heinonen pitää välttämättömänä, että lounasravintoloiden buffet-noutopöydät sallitaan kesäkuun puolivälistä eteenpäin. Samalla Heinonen esittää, että valtaosassa maata turhat ja näin ollen kohtuuttomat ravintola- ja kahvila-alan rajoitukset puretaan. Viimeinenkin perustelu näiden rajoittamiselle poistuu, kun matkailu Viroon avautuu normaaliksi.

-On kohtuutonta, jos meillä on Suomessa tiukat rajoitukset ravintola- ja kahvila-alalle sen jälkeen, kun matkailu Viroon palautetaan koronaa edeltäneeseen tilanteeseen. Matkustaminen Suomen ja Viron välillä on 15.6. alkaen täysin vapaata, kun maidemme välillä rajavalvonta palaa normaaliin tilaan ja karanteenisuositukset poistuvat. Virossa on myös ravintola-alalla vetovoimatekijänä meitä matalammat verot, toteaa Timo Heinonen.

Heinonen pitää välttämättömänä, että perustuslainkin näkökulmasta kyseenalaiset ravintola- ja kahvila-alan rajoitukset puretaan vähintäänkin niistä osista maata joissa korona-virusta ei käytännössä enää ole tai edes ole ollut. Ravintola- ja kahvila-alan rajoittaminen pahimmillaan aina jopa lokakuulle asti loukkaavat elinkeinonvapautta ja myös omaisuuden suojaa.

-On kestämätön tilanne, että Marinin hallitus ylläpitää tällaisia rajoituksia käytännössä kuin varmuuden vuoksi. Tällaiset rajoitukset eivät voi olla perustuslainkaan kannalta hyväksyttäviä, kun koronatartuntatilanne on tällainen kuin se nyt on. Kahvilat ja lounaspaikat ja myös ruokaravintolat tuleekin avata normaalisti jo kesäkuun puolella. Myös buffet-ruokapöytien kielto tuntuu täysin käsittämättömältä, kun mm. salaatti- ja sushi-buffat on samaan aikaan sallittuja ruokakaupoissa, hämmästelee Heinonen.

Pääministeri Sanna Marinin hallituksen tuleekin välittömästi purkaa kaikki ylimitoitetut rajoitustoimet ravintola- ja kahvila-alan lisäksi muiltakin toimialoilta.

-Rajoitukset ovat perusteltuja silloin, kun koronatilanne niitä edellyttää. Nyt Marinin hallitus pitää koko maata pihdeissä vain hieman kuin varmuuden vuoksi. Tällainen kyseenalainen toimi myös haittaa merkittävästi maamme taloustilannetta ja myös lisää lomautuksia ja pahimmillaan myös konkursseja ja työttömyyttä.

 

Kommentit