Kokoomuksen Timo Heinonen: Hallituksen autettava koronan johdosta maailmalle jääneitä Suomeen

Uutiset, keskiviikkona 18.03.2020

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen on huolissaan maailmalle lentojen peruuntumisten johdosta jumiin jääneiden suomalaisten tilanteesta. Hallitus on kehottanut kaikkia ulkomailla olevia palaamaan Suomeen. Monien kohdalla kehotuksen noudattaminen on muodostunut mahdottomuudeksi.

-Viestejä maailmalta tulee koko ajan. Lentoja on peruttu ja huoli viikkojen päässä odottavienkin lentojen peruuttamisesta on suuri. Esimerkiksi Espanjassa ja myös Thaimaassa on paljon suomalaisia, joiden pitäisi ja jotka haluavat palata pikaisesti Suomeen, mutta tämä ei ole onnistunut. Hallituksen pitäisi pohtia esimerkiksi omia lentoja alueilta mistä tarve on suuri, esittää Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen.

Heinonen nosti asian esille valmiuslakiesitysten käsittelyn yhteydessä viime yönä eduskunnassa. Paikalla oli myös ulkoministeri Pekka Haavisto.

-Nostin vakavan huolen esille ja myös sen, että vastauksia ei ole maailmalla saatu. Tiedotus ei ole toiminut nyt sillä tavalla miten sen tällaisessa tilanteessa pitäisi toimia. Huoli ihmisillä on terveydestään korkea, mutta myös heidän Suomessa olevilla läheisillä.

-Maailmalla on ollut myös paljon suomalaisia nuoria vaihto-oppilaita ja myös urheilijoita ja myös eri yritysten lähettäminä työtehtävissä olleita ihmisiä. Osa on jo voinut keskeyttää matkansa ja ovat päässeet myös Suomeen, mutta monien paluiden kanssa on ollut ongelmia. Heitä pitää nyt mahdollisimman pian auttaa.

Heinonen kertoo saaneensa yhteydenottoja myös mm. Yhdysvalloista, missä iso ryhmä suomalaisia on ollut jumissa. Paluulentoja ei ole meinannut saada millään.

-Näitä huolestuneita viestejä tulee nyt kaikilta mantereilta. Ulkoministeriön on syytä lisätä resursseja nyt siihen, että yhteyksiä saadaan ja vastauksia ja myös apuja vaikeissa tilanteissa. Ulkoministeri Pekka Haaviston kanssa asiasta vielä yöllä täysistunnon jälkeen keskustelin.

Kommentit