Kokoomuksen Timo Heinonen: Bensan 40 sentin hinnannousu olisi kuolinisku elinvoimaiselle Suomelle

Uutiset, lauantaina 20.02.2021

Kokoomuksen kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston jäsen Timo Heinonen on huolissaan pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen suunnitelmista polttoaineiden jakeluoikeuksien myymiseksi. Bensan ja dieselin hintoja nostavan myyntilupajärjestelmän valmistelu on alkanut ja toteutuessaan korotus yksin bensalitraan olisi jopa 40 senttiä.

-Tällainen korotus totta kai olisi kuolinisku koko maan elävänä pitämiselle – eli maaseudulle ja seutukaupungeille, mutta myös lisäkallislasku kuljetusalalle ja yrittäjyydelle. Näyttää siltä, että Marinin hallitus nyt kaikin keinoin etsii keinoja lisätä maksuja liikenteelle, toteaa Timo Heinonen.

Julkisuudessa mm. Autoliitto on todennut, että polttoaineiden myyntilupajärjestelmästä tulisikin uusi polttoaineiden hinnan korotusautomaatti, jota ei enää kukaan poliittisesti pystyisi edes valvomaan.

-Onko tämä sitten myös hallituksen tarkoituskin? Marinin hallitushan teki elokuussa 2020 koko vuosituhannen suurimman kertakorotuksen polttoaineveroon keskustalaisen valtiovarainministerin esittelystä. Nyt keskusta on yrittänyt vakuutella, että uusia veronkorotuksia ei enää tulisi, mutta nyt paljastuukin koko ajan uusia hallituksen suunnitelmia, mitkä tosiasiallisesti nostaisivat rajusti polttoaineen hintaan ja liikenteen maksutaakkaa. Kysyä pitääkin, että miten keskusta voi olla tällaisessa mukana, sillä tämän lasku lankeaa nimenomaan maaseudulle ja yrittäjille?, hämmästelee Heinonen.

Uudessa järjestelmässä polttoaineen jakelija joutuisi ostamaan polttoaineen jakeluoikeuksia valtion huutokaupoista. Maaliskuussa alkavan työn lopputuloksena olisi nimenomaan bensan ja dieselin myyntiä rajoittava päästökauppa. Suomessa on arvioitu olevan kuitenkin vuonna 2030 vielä noin 2,3 miljoonaa polttomoottorilla varustettua henkilöautoa.

-Autoliiton arvioiden mukaan tämä malli nostaisi polttoaineiden hintoja 34-40 senttiä litralta. Ymmärrän hyvin, että omaa autoa työssäkäyntiin yms. tarvitsevat ovat huolissaan, mutta ymmärrän myös kuljetusalan ja yrittäjien huolen. SKAL esimerkiksi on aiheellisesti nostanut esille huolen, että hallitus ajaa nyt lisämaksuja jälleen kotimaiselle kuljetusalalle, mutta ulkomaalaiset rekat tulevat rajan yli tankit täynnä halpaa dieseliään. Minusta ulkomaisille rekoille pitäisikin lopulta saada voimaan jonkinlaiset tiemaksut. Ja alleviivaan, että vain ulkomaisille rekoille, vaatii Heinonen.

Marinin hallituksen, SDP:n ja keskustan johdolla, nyt valmisteluun laittamaan polttoaineiden myyntilupajärjestelmää ei ole käytössä missään muussa EU-maassa.

Kommentit