Kokoomuksen puoluekokous päätökseen – Aura Salla nousi Kokoomuksen kakkospaikalle

Blogi, sunnuntaina 10.06.2018

Kokoomuksen 69. puoluekokous päättyi tänään. Ainakin median harmistukseksi Turun Logomoon kokoontuikin vuosikausiin yhtenäisin ja hyväntuulisin Kokoomus. Mukana nähtiin niin entinen kaksivuotta sitten puheenjohtajan tehtävän jättänyt Alexander Stubb kuin Jyrki Katainenkin ja myös Helsingin pormestari Jan Vapaavuori. Stubb jopa suitsutti Petterin ensimmäistä kaksivuotiskautta ja totesi, Petterin olleen ja oleva häntä itseään parempi puheenjohtaja. Kova tunnustus joka näytti liikuttavan myös Petteriä.

Vapaavuori toki jatkoi sote- ja maku-kritiikkiään, mutta jäi ajatustensa kanssa lähes yksin. Yhdessä puheenvuorossa hieman hän sai ajatuksilleen tukea, mutta niin Keski-Suomesta, Varsinais-Suomesta ja ympäri maan toivottiin, että sosiaali- ja terveyspalvelut laitettaisiin nyt lopulta kuntoon ja toimimaan.

Tänään Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon rinnalle Kokoomuksen kakkoseksi valittiin nuori ja lahjakas EU-osaaja Aura Sallaa. Salla voitti toisen ystäväni Heikki Auton vain 0,8 äänellä kisassa mikä syntyi vasta eilisen päivän aikana kun Heikki päätti lähteä kuitenkin kisaan mukaan. Heikki tulee ensi vaaleissa eduskuntaan ja koville paikoille nouseekin. Yksi meidän parhaita ja osaavimpia nuoria poliitikkoja. Mutta Aurankin nimi kannattaa painaa mieleen. Jopa uudeksi alexstubbiksikin mainittu eurooppaosaaja ja mm. komissaari Jyrki Kataisen avustajana ja nyt myös Komission puheenjohtajan Junckerin avustajakunnassa toimiva Aura on nimi joka tulee vielä näkymään monessa. Uskoisin, että ensi keväänä myös eurovaaleissa ja uskoakseni myös vaalien jälkeen europarlamentissä. Tällaisia eurooppalaisia ja maailmankansalaisia maamme tarvitsee ja Aura Salla on sellainen. Painakaa nimi mieleen.

Petterin ja Auran lisäksi puoluejohtoon valittiin ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Antti Häkkänen ja muiksi vpj:ksi meiltä Hämeestä jatkamaan Sanni Grahn-Laasonen ja uutena oulainen kansanedustaja Mari-Leena Talvitie. Hyvät vpj:t! Onnea kaikille!

Vahva ja hyvä yhteishenki siis väritti viikonloppua ja puoluekokous huipentui päätösten jälkeen hetkeen kun Petteri Orpo kutsui puolueemme kunniajäseniksi Maija Perhon ja Pertti Salolaisen. Pitkänlinjan tekijät ja vastuunkantajat monessa.

Kiitos vielä Varsinais-Suomen Kokoomukselle järjestelyistä ja Turun hienosta kokouspaikasta ja miljööstä. Kahden vuoden päästä olemme Satakunnassa Porissa ja silloin kokouksemme avaa yhteisen tavoitteemme mukaan Kokoomuksen puheenjohtaja ja pääministeri Petteri Orpo.

Yhdessä ja yhtenäisenä.

….

Turusta sitten ehdin vielä Lopelle kesäkauden avajaismarkkinoille. Torilla Lopen Yrittäjien perinteinen kesätori ja lämpimässä kesäsäässä valtavasti väkeä liikkeellä. Ja hienosti oli porukkaa myös Riihimäen Erämessuilla minne myös vielä pyhäpäivän aikana ehdin.

 

Kommentit