Kokoomuksen ministeriryhmään muutoksia – Anne-Mari Virolainen ulkomaankauppaministeriksi

Blogi, tiistaina 06.02.2018

Uudet valtiopäivät ja puhemiehen vaihtuminen toi myös muutoksia meidän eduskuntaryhmään tai paremminkin ministeriryhmäämme. Suuren valiokunnan puheenjohtaja Anne-Mari Virolainen aloittaa uutena ministerinä ja saa hoidettavakseen tärkeän ulkomaankauppaministerin tehtävän. Tältä paikalta Kai Mykkänen siirtyy nyt sisäministeriksi ja saa näin vastuulleen poliisiasiat ja laajemminkin sisäisen turvallisuuden. Ministeriryhmämme siis vahvistuu hienosti kokeneella ja osaavalla kollegallani ja olen iloinen, että vahva joukkuepelaaja ja pitkänlinjan tekijä nousee näin ministeriryhmäämme. Onnea siis vielä kerran täällä Anne-Marille!

Poliisiministerin tehtävä on vaativa ja poikkeuksellisen tärkeä myös tässä tilanteessa ja olen tyytyväinen, että tätäkin tehtävää hoitamaan löysimme hyvän ja osaavan henkilön ryhmästämme. Toisena minusta kyseeseen olisi hyvinkin voinut tulla lakivaliokunnan puheenjohtaja ja itsekin arvostettuna poliisina toiminut Kari Tolvanen tai Kalle Jokinen. Nyt kuitenkin tehtävään haluttiin jo ministerinä kouliintunut henkilö ja Kaitsu pestiin mitä parhain.

Muutamia muitakin paikkoja tässä tulee vielä täytettäväksi, kun Anne-Marilta jää avoimeksi mm. EU-puheenjohtajuuskaudenkin näkökulmasta äärimmäisen tärkeä Suurenvaliokunnan puheenjohtajan paikka ja keväämmällä muihin tehtäviin siirtyvien Outi Mäkelän ja Sanna Lauslahden paikat myös tulee täytettäväksi. Palaan niihin täälläkin myöhemmin. Mutta nyt mukava jälleen tehdä töitä kun meillä hyvä yhteishenki ja tekemisenmeininki puheenjohtajamme Petteri Orpon johdolla. Hyvä tästä tulee.

Hieno hetki, kun valtiopäivät avasi tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puhemiehenä vieressä seisoi Paula Risikko

Tänään eduskunnassa myös vuoden 2018 valtiopäivien avajaiset. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö avasi valtiopäivät pitämällä viikon sisällä jo toisen puheensa eduskunnassa. Harvinainen – ehkä aivan ainutlaatuinenkin – asia. Presidentti piti vahvan arvojohtajan puheen ja otti nyt vaalikeskustelujen vaatimuksen hengessä myös aiempaa enemmän roolia sisäpolitiikankin asioihin. Minusta hyvä, että tätä toivottiin presidentinvaalikeskustelujen aikana niin SDP:stä, keskusta kuin Vihreistäkin ja hyvä, että Niinistö haasteeseen myös valmis tarttumaan. Presidentti totesi, että hän mielellään laajentaa keskustelua mm. eduskuntaryhmien puheenjohtajien kanssa sisäpolitiikankin kysymyksiin sellaisissa aiheissa mitkä ovat tavalla tai toisella pitkäaikaisempia ja vaalikausirajat rikkovia. Juuri näin.

Tuore puhemies Paula Risikko piti myös erinomaisen puheen ensimmäistä kertaa nyt eduskunnan puhemiehenä. Paula on vasta historian kolmas nainen tällä protokollamme toiseksi korkeimmalla paikalla heti presidentin jälkeen. Ennen Risikkoa tehtävää ovat hoitaneet naisista vain Riitta Uosukainen ja Maria Lohela ja erinomaisella tavalla hoitivatkin. Ja vahva oli myös Paulan aloitus ja olen varma, että hänenkin jälkensä tulee jäämään vahvasti puhemiesten galleriaan ja historiaan. Osaa, pitkänlinjan tekijä ja vahva vaikuttaja ja myös arvojohtaja. Katsotaan jos vaikka kuudenvuoden päästä hänestä kuulisimme taas jossain toisenlaisessa yhteydessä lisää. Mutta sinne on vielä matkaa ja tehtävääkin ja nyt on ensin niiden aika.

Puolueemme täyttää tänä vuonna myös 100 vuotta. Historiaa tehtiin myös siinä, että valtiopäivän avajaisissa puhemiehen korokkeella oli saman arvoperustan ja puoluetaustan omaavat Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puhemies Paula Risikko.

Hieno hetki Kokoomus 100 -juhlavuoteen ja historiaamme.

 

 

Kommentit