Kokoomuksen maaseutuehdokkaat: Maaseutu tarvitsee kokoomusta ja Suomi tarvitsee maaseutua

Uutiset, torstaina 11.04.2019

Kokoomuksen kansanedustajat ja kansanedustajaehdokkaat eri vaalipiireistä ympäri Suomea muistuttavat, miten maaseutu tarvitsee kokoomuslaista politiikkaa. Elinvoimainen Suomi tarvitsee maaseudun ihmisiä ja elinkeinoja.

-Puheenjohtaja Orpon tiistaiset linjaukset elinvoimaisen maaseudun edellytyksistä olivat tervetulleita. Maaseutu tarvitsee kokoomusta – puoluetta, joka ymmärtää yrittäjyyden ja omistamisen. Tulevina vuosina tarvitaan kokoomuslaista politiikkaa, joka luo elinkeinoedellytyksiä, eikä tuhoa niitä, toteaa kansanedustaja Timo Heinonen yhdessä muiden Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaiden kanssa.

Maaseudun peruselinkeinot, maa- ja metsätalous, ovat satojen tuhansien tavallisten suomalaisten hallussa. Nämä usein pienituloiset yrittäjät eivät enää kestä aktiivisuuteen ja työntekoon kohdistuvia veronkiristyksiä. Esimerkiksi yrittäjävähennys on todella tärkeä maaseudulla.

-Hyvinvointimme rakentuu uusiutuvien luonnonvarojen kestävälle käytölle. Arvokkaat luonnonvaramme ovat ja tulevat maaseudulta. Kokoomuslaiseen politiikkaan kuuluu varmistaa koko maan menestys ja maaseutuyrittäjyyden edellytykset.

Kokoomuksessa ymmärretään, miten yhtä aikaa kannetaan vastuu ilmastosta ja mahdollistetaan elinkeinojen menestys. Tämä on näkynyt myös puolueen ohjelmatyössä. Suomalaiset tuottajat esimerkiksi kasvattavat maailman puhtainta ja turvallisinta ruokaa ympäristöä kunnioittaen. Vaikeuttamalla suomalaista maataloutta ei vähennetä esimerkiksi lihankulutusta vaan siirretään tuotantoa maihin, joissa ympäristöhaitat ovat suurempia.

-Haluamme lisätä ymmärrystä, miten maa- ja metsätalous eivät ole ilmasto-ongelma. Ne tarjoavat ilmastoratkaisuja! Hakkuiden rajoittamisen sijaan on huolehdittava metsien kestävästä kasvusta sekä vastuullisen ja aktiivisen metsänhoidon jatkumisesta.

Me allekirjoittaneet ehdokkaat haluamme tehdä eduskunnassa töitä maaseudun menestymisen eteen. Haluamme politiikkaa, joka mahdollistaa kaikenlaisen toimeliaisuuden saa tehdä -hengessä myös maaseudulla.

-Tulevana sunnuntaina määritellään suunta neljäksi seuraavaksi vuodeksi. Menestyvä Suomi tarvitsee maaseutua tuntevia edustajia ympäri Suomea. Me haluamme, että eduskunnassa ymmärretään sekä maaseudun että kaupunkien merkitys”, kokoomuksen ehdokkaat päättävät.

 

Eduskuntavaaliehdokkaat ja vaalipiiri:

Heikki Autto, Lappi, 050 512 3874

Markku Eestilä, Savo-Karjala, 0500 275 689

Kari Hannus, Satakunta, 050 2970

Timo Heinonen, Häme, 050 5122 760

Tommi Lunttila, Keski-Suomi, 0400 716 090

Outi Penttinen, Oulu, 0400 960 505

Sanna Pitkänen, Varsinais-Suomi, 040 541 5269

Janne Sankelo, Vaasa, 050 512 0519

Arto Satonen, Pirkanmaa, 09 432 3110

Terhi Simonen-Jokinen, Keski-Suomi, 040 730 8675

 

Kommentit