Kokoomuksen kannatus jatkaa nousua – Timo Heinonen kannustaa kuitenkin hyvää loppukiriin

Uutiset, perjantaina 03.10.2008

Ylen tuorein puoleiden kannatusmittaus kertoo Kokoomuksen suosion jatkavan edelleen kasvua. Samaan aikaan SDP:n alamäki on jatkunut ja keskustakin yllättäen juuri kuntavaalien kyynyksellä on niiannut oikein kunnolla. Kokoomus kannattaa nyt 22,1 prosenttia suomalaisista ja SDP:tä 21,5 prosenttia ja keskustaa 20,5 prosenttia. SDP:n kannatus on laskenut jälleen syyskuusta 0,2 prosenttia ja keskustan peräti 1,6 prosenttia.

– Tietenkin asetelma näyttää hyvältä. Gallupit ovat kuitenkin vain galluppeja ja ne mittaavat aina vain menneisyyttä. Huominen kannatus pitää ansaita jälleen ja siksi on syytä jatkaa nöyrällä mielellä kohti lokakuun lopun vaaleja, totesi kansanedustaja Timo Heinonen.

Heinonen kertoi, että ei yllättynyt SDP:n alamäen jatkumisesta. Heinosen mukaan suurimpana kuntapuolueena SDP:n kritiikki kuntapalveluista on kritiikkiä itseä kohtaan.

-Valtaosasta kuntalaisten palveluita päätetään juuri kotikunnassa ja nyt onkin olleellista se millaisia kunnanvaltuutettuja saamme valtuustoihin ja mitkä ryhmät nousevat suurimmiksi. Kuntapuolellakin tarvitaan samaan muutosta kuin mitä sinivihreä hallitus toi valtakunnanpolitiikkaan, kommentoi Heinonen.

Sen sijaan keskustan jyrkkä ja nopea notkahdus yllättää Heinosen. Keskustan suosio putosi syyskuun lopulla 20,5 prosenttiin kahden viikon takaisesta runsaasta 22 prosentista.

– Tämä on erittäin merkittävä ja suuri muutos. Ehkä sekin kertoo tyytymättömyydestä niissä kunnissa joissa tällä hetkellä keskustan yksin tai lähes yksin päättää asioista.

Keskustan alamäestä näyttää hyötyvän eniten perussuomalaiset. Soinilaisille mitataan nyt 6,4 prosentin kannatusta. Vihreille Ylen tutkimus lupaa nyt 9,7 prosentin kannatusta ja Vasemmistoliitolle 8,3 prosenttia. Molempien kannatus on pudonnut puolisen prosenttia.

Kommentit