Kokoomuksen Heinonen: Palvelujen verkkoesteettömyys turvattava!

Uutiset, tiistaina 09.06.2015

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen on huolissaan julkisten palvelujen verkkoesteettömyydestä. Hän on jättänyt asiasta kirjallisen kysymyksen.

Heinonen muistuttaa, että tässä vaiheessa kun julkisia palveluita siirretään verkkoon, on huolehdittava siitä, että palvelut soveltuvat kaikille.

”On kannattavampaa ottaa esteettömyyskysymykset huomioon palveluita luotaessa, kun vasta sitten jälkikäteen”, Heinonen muistuttaa.

”Verkkoesteettömyys koskettaa noin 15 % maamme kansalaisista. Liikenne- ja viestintäministeriön sekä valtiovarainministeriön tilaaman selvityksen mukaan erityisryhmät kohtaavat verkkopalveluissa useita teknisiä, taloudellisia ja sosiaalisia esteitä. Meidän on lähdettävä siitä, että julkisten palvelujen on oltava kaikkien saatavilla”, Heinonen jatkaa.

Heinonen ehdottaa, että yksi ratkaisu voisi olla selkeä lakiin tehtävä kirjaus verkkoesteettömyyden vaatimuksista. Hänen mukaansa on pohdittava voisiko laki koskettaa julkisten palvelujen lisäksi myös yrityksiä, joilla on velvoite tarjota palvelujaan kaikille kuluttajille.

”Verkkoesteettömyys on kysymys, joka on varmasti tulevaisuudessa pinnalla yhä enemmän. Naapurimaissamme ongelma on ratkaistu selkeällä lainsäädännöllä. Toivon, että Suomessakin pääsisimme asiassa eteenpäin”, Heinonen sanoo.

 

Kommentit