Kokoomuksen Heinonen: Nitraattiasetus kuristaa suomalaiset kotieläintilat hengiltä!

Uutiset, keskiviikkona 11.06.2014

11.6.2014

TIEDOTE

Julkaisuvapaa: heti

Kokoomuksen Heinonen: Nitraattiasetus kuristaa suomalaiset kotieläintilat hengiltä!

Kokoomuksen kansanedustaja, ympäristövaliokunnan jäsen Timo Heinonen on huolissaan nitraattiasetuksen vaikutuksista suomalaisiin kotieläintiloihin. Hänen mukaansa nitraattiasetukseen kirjataan nyt liian tiukkoja säädöksiä, jotka velvoittavat maanviljelijöitä kohtuuttomia.

-Tässä tulisi nyt ympäristöministeri Ville Niinistön katsoa peiliin ja ottaa aikalisä asetuksen valmistelussa. Uudessa nitraattiasetuksessa säännellään lannan patterointia sekä levittämistä liian kovalla kädellä, Heinonen linjaa

Hänen mukaansa suomalaiset ruuantuottajat, ja erityisesti kotieläintuottajat, on laitettu koville jatkuvilla lisäsäädöksillä. Heinosen mukaan lannan patteroinnille asetettu täyskielto talvikuukausien ajaksi on järjetön.

-Tuota kieltoa ei todellisuudessa pystytä perustelemaan millään. Tuntuu, että tässä tahallaan halutaan kiusata rehellisiä ja tunnollisia maataloustuottajia, Heinonen kommentoi

Toisena esimerkkinä Heinonen nostaa esiin kasoihin väliaikaisesti varastoidun lannan, joille on asetuksessa kirjattu neljän viikon aikaraja, jonka sisällä lanta tulee olla levitetty peltoon.

-En ymmärrä minkä takia tämäkin on pitänyt erikseen asetukseen tuoda. Ympäristöministeriössä on nyt ymmärrettävä, että maanviljelijä on täysin riippuvainen sääolosuhteista. Työt tehdään silloin, kun niille on otollisin aika, se asia ei ole Ville Niinistön saneltavissa, Heinonen linjaa.

Timo Heinonen toivoo, että hallitus korjaa nitraattiasetusta inhimillisempään suuntaan.

Kommentit