Kokoomuksen Heinonen Launosten ja Kormun kouluilla Lopella

Uutiset, keskiviikkona 26.03.2014

Kansanedustaja Timo Heinonen vieraili maanantaina 24.3 Lopen Launosten sekä Kormun alakouluilla. Tammikuun lopussa vietetyn Kansanedustajat kouluissa -teemaviikon puitteissa toteutetut vierailut olivat osa säännöllisen valtiopäivätoimen 150-juhlavuotta. Heinonen kiersi tammikuun teemaviikolla yli kymmenen oppilaitosta Kanta-Hämeessä, muutama kouluvierailu jouduttiin tuolloin siirtämään keväämmälle.

-Vierailupyyntöjä tuolloin tammikuussa tuli niin paljon, että jouduin osan ajoittamaan tälle keväälle. Vierailu Jokelan vankilan kouluun sekä nämä Kormun ja Launosten vierailut siirtyivät, Heinonen kertoo

Heinonen on itse koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri ja toiminut opettajana muuan muassa Launosten koululla ennen siirtymistään kansanedustajaksi.

-Launosten koululta alkoi opettajaurani pätevänä maikkana. On kiva nähdä, että koulu voi hyvin ja oppilaita riittää. Itseasiassa syksyllä koululla aloitetaan laajennustyöt sekä peruskorjausurakka, näin varmistamme, että kasvavalla kylällä on toimiva koulu myös tulevaisuudessa, Heinonen summaa

Toinen vierailukohde oli Kormun kyläkoulu. Kunnanvaltuusto on antanut koululle niin sanotun työrauhan pitkän lopettamisuhkakeskustelun jälkeen. Työrauha on tehnyt hyvää alueella sekä koulun oppilasmäärälle.

-Koulun luokkakoot ovat kehittyneet erittäin positiiviseen suuntaan ja kylälle muuttaa jatkuvasti uusia perheitä. Tässäkin päätöksellä, jolla kyläkoululle on taattu pidempi työrauha, on saavutettu haluttu lopputulos, Heinonen kommentoi.

Kommentit