Kokoomuksen Heinonen ja Kopra: Puolustusvoimien henkilöstön jaksamista ei voida sivuuttaa

Uutiset, lauantaina 17.04.2021

Ei ole olemassa työpaikkaa, johon koronavirus ei ole ulottunut. Koronaviruksen vaikutukset Puolustusvoimiin työpaikkana ovat moniulotteisia. Puolustusvaliokunnan jäsenet, kokoomuksen kansanedustajat Timo Heinonen ja Jukka Kopra ovat huolissaan Puolustusvoimien henkilöstön jaksamisesta.

-Jokaisella työnantajalla on velvollisuus huolehtia työtekijöidensä jaksamisesta. Puolustusvoimien kohdalla kyse on kansallisesta turvallisuudestamme. Kokoomus edellyttää, että hallitus ottaa erityisesti huomioon henkilöstön jaksamisen puoliväliriihessä, Heinonen toteaa.

Kokoomus on useasti peräänkuuluttanut toimia henkilöstön jaksamisen parantamiseksi. Nyt tilanne on muuttunut huonompaan suuntaan. Koronavirukseen liittyvät uudet järjestelyt, mahdollisten tartuntojen vähentämiseksi ovat kuormittaneet puolustusvoimien henkilöstöä entistä enemmän.

-On täysin olennaista, että myös Puolustusvoimilla on kyky sopeutua uuteen ja haastavaan tilanteeseen. Sopeutumista ei voida tehdä henkilöstön jaksamisen kustannuksella. Olemme puolustusvaliokunnassa myös kiinnittäneet huomiota puolustusvoimauudistuksen jälkeisen ajanjakson henkilöstömäärään, Kopra toteaa.

Kertausharjoituksissa koulutettujen reserviläisten määrää on nostettu, vaikka kouluttajien määrä on pysynyt samana.

-Tilanteen korjaamiseksi hallituksen tulisi kohdentaa lisää resursseja puolustusvoimien henkilöstöön. On selviö, että ongelmia syntyy, kun tehtävien määrä lisääntyy, mutta niihin ei kohdistu lisäresursseja.  Rajallisten resurssien kohdentaminen liian moneen kohteeseen heikentää Suomen puolustuskykyä, Heinonen ja Kopra alleviivaavat.

Kommentit