Kokoomuksen Heinonen ja Jukka Kopra: hallitus unohti eläkeläiset

Uutiset, sunnuntaina 20.02.2022

Kokoomuksen kansanedustajat Timo Heinonen ja Jukka Kopra ovat tyytymättömiä hallituksen julkistamiin täsmätoimiin energian hintojen nousun johdosta. Edustajien mukaan toimet ovat oikean suuntaisia, mutta eivät riittäviä.

-Paha puute on se, että esimerkiksi eläkeläiset, vähävaraiset ja työttömät on tosiasiassa jätetty huomiotta. Esimerkiksi matkakuluvähennyksen kasvattaminen on toki tarpeen, mutta se ei huomioi esimerkiksi eläkeläisiä, minkä lisäksi sen ehdot ovat niin tiukat, että harva työssäkäyväkään täyttää kriteerit, sanoo Kopra.

Energian hinta on noussut pitkään, mikä on ilmennyt huikeasti kasvaneina sähkö- ja kaasulaskuina sekä kaikkein aikojen korkeimpina polttoaineiden hintoina. Monilla sähkölasku on kasvanut sadoilla euroilla ja yli kahden euron hinta polttoaineelle on monelle tiellä liikkujalla kohtuuton.

-Ihmettelen, miksi hallitus jätti erityisesti eläkeläiset täysin huomioimatta tukipakettia laatiessaan. Monen seniorin lämmitys- ja sähkökulut ovat kasvaneet kohtuuttoman suuriksi ja auton polttoaineen hinta on suurempi kuin koskaan.  Autoa tarvitaan päivittäiseen asiointiin minkä lisäksi kuskataan lapsenlapsia harrastuksiin, osallistutaan järjestötoimintaan jne. On suuri tappio yhteiskunnalle, jos eläkeläisten aktiivisuus laskee sen takia, ettei ole varaa liikkua, toteaa Heinonen

Heinonen ja Kopra ovat sitä mieltä, että hallituksen tulisi nostaa kunnianhimonsa tasoa ja kehittää tukipakettia siten, että se on reilu kaikkia kansalaisia kohtaan.

-Esimerkiksi sähkövero tulisi puolittaa talvikaudella ja sähkön siirtohintoja leikata, mikä helpottaisi erityisesti sähköllä lämmittävien tilannetta olennaisesti. Polttoaineen sekoitevelvoitetta tulee lieventää, mikä hillitsisi hinnan nousua, sanoo Kopra.

-Ennen kaikkea, tuloverotusta tulee keventää siten, että rahaa jää enemmän käteen. On oikeudenmukaista, että eläkeläisten verotus saatetaan tasavertaiseksi työssäkäyvien kanssa. Eläkeläisten huomioiminen on tärkeää erityisesti, kun hallituksen lupaama Vappusatanenkin on jäänyt toteuttamatta, Timo Heinonen linjaa.

Kommentit