Keskiviikko, 28.03.2012

Blogi, keskiviikkona 28.03.2012

Aurinko paistaa. Se tekee hyvää. Valtavasti kiitoksia teille kaikille antamastanne palautteesta liittyen tähän koulukiusaamisasiaan. Monelle lapselle ja nuorelle ei jatkuvan kiusaamisen takia aurinko todellakaan paista. Ja ei usein helppoa ole ainakaan myöhemmin kiusaajallekaan. Mutta lakiesitykseni koulukiusaamisen ja kouluväkivallan kirjaamiseksi lakiin omana rikosnimikkeenä on saanut sellaisen vastaanoton, että en edes osannut odottaa. Monilta nuorilta viestiä, entisiltä nuorilta, vanhemmilta ja monilta opettajiltakin. Huoli siis on todellakin meidän yhteinen ja minä lupaan nyt tehdä tämän asian parissa työtä itseäni säästämättä. Kaikki keinot hyvät ja kovatkin on käytettävä koulukiusaamisen kitkemiseksi. Ja sen nyt teemme.

Aamuaurinko paistaa kuitenkin ainakin ulkona, jos ei kaikissa sydämissä paistaisikaan. Aikainen herätys ja kohti Krunikkaa. Tänään Maneesilla saan todistuksen 3,5 viikon tiukasta Maanpuolustuskurssista. Upeat viikot ja olen monenlaista taas oppinut. Palataan.

Maanpuolustuskurssi 201. päätökseen. Pöydällä kurssin merkki ja upea todistus puolustusvoimain komentajalta Ari Puheloiselta ja kurssin johtajalta eversti Kim Mattsonilta ja todistus ”pitää sisällään” lähes neljän viikon tiukan ja mielenkiintoisen koulutuskokonaisuuden. Odotin kurssilta paljon ja nyt voin todeta sen käytyäni, että sain vielä enemmän. Aivan uskomaton määrä tietoa, taitoa ja kokemuksia rikkaampana voi nyt taas katsoa eteenpäin ja tiedän, että näitä asioita tulee elämässäni monikin juttu liippaamaan. Toivottavasti kuitenkin vain eduskunnassa ja politiikassa ja varautumismielessä eikä koskaan oikeasti arjessa kriisinä tai muuna vastaavana. Mutta pahimpaan on aina varauduttava ja tämä kurssi jälleen näytti sen mikä kaikki on mahdollista ja myös sen miten upeasti pieni ja sisukas Suomi on varautunut erilaisiin uhkiin ja tilanteisiin.

Mutta jos joskus kutsu käy valtakunnalliselle tai maakunnallisellekin Maanpuolustuskurssille niin kannattaa mennä. Ja tiedän, että kaikki menevät jotka joskus kutsun saavat.

Kiitokset vielä täällä blogissanikin kurssin johdolle eversti Kim Mattsonille ja majuri Tatu Mikkolalle. Kiitos myös kurssin muulle henkilökunnalle ja myös jokaiselle kurssikaverille. Nämä viikot olivat upeat ja niitä kiitollisena saa muistella vielä pitkään.

Kruununhaan Maneesin oven sitten suljin iltapäivällä todistusten jaon jälkeen. Tänäänkin vielä aamusta asti kurssilla tiukkoja luentoja ja alustuksia ja täytyy sanoa, että jos taso oli heti alussa lähes neljä viikkoa sitten korkea niin tänään viimeiset luennot nostivat riman sille tasolle että oli hyvä lopettaa. Maneesin ovi kiinni ja sitten paluu eduskuntaan. Tänään halusin vielä salissa osallistua Itämeri-keskusteluun ja myös lasten kanssa töitä tekevien rikostaustojen selvittämistä laajentavan lakialoitteen käsittelyyn. Ja siinä se ilta sitten menikin. Jos nyt vaikka nukkuisi hieman pidemmät unet ja huomenna sitten palaisi taas täysillä eduskunnan ruotuun. Valiokuntia heti alkuun kolme ja sitten ryhmäkokousta ja kyselytuntia. Ei siis mikään pehmeä lasku vaan täysi rähinä samantien.

 

Kommentit