Keskiviikko, 25.07.2007

Blogi, keskiviikkona 25.07.2007

Itä-Suomen kierros edennyt hyvässä säässä. Kotikulmilla kuulemma satanut, mutta meillä käynyt hyvä tuuri säiden suhteen. Eilen jatkoimme Imatralta matkaa sitten Savonlinnaan. Perinteinen Olavinlinna ja vanha kaupunki kahviloineen tuli läpikäytyä ja oli tarkoitus myös majoittua Savonlinnaan. Ei vapaata majapaikkaa matkaajille niinpä käänsimme auton nokan eteenpäin ja suuntamisemme kohti Mikkeliä. Matkalla vielä pysähdyimme Mäntyharjulla Retretissä ihastelemassa tämän vuoden näyttelyä. Päänäyttely yli 100 Eero Järnefeltin (1863-1937) teosta laidasta laitaan eri ajoilta ja eri tyyleillä ja työtavoilla. Erittäin hieno näyttely ja sitten upea näyttely Timo Sarpanevan elämäntyöstä ja Kalevala-korut ja muut näyttelyt. Jälleen kannatti poiketa.

Niin ja hieman pienen pojan ihmeitä ja muistoja piti myös päivän aikana verestää. Muistan lapsuudestani Lopen seurakunnan retken minne osallistui Helvi-tädin kanssa ala-asteikäisenä. Matkalla pysähdyimme Kerimäen kirkkoa katsomaan ja Maailman suurin puukirkko jäi mieleen ja pitkän neuvottelun jälkeen sain tädin ostamaan minulle kirkon avaimen valtavan jäljitelmän. Se edelleen vanhempieni mökillä. Nyt päivällä kirkkoon pysähdyimme ja vaikka hieman olen kasvanut niin vaikuttava oli tämäkin kohde edelleen. Huikean iso kirkko minkä alkuperäistä tarkoitusta siis äärimmäistä suuruutta vaikea ymmärtää. Upea kohde.

Illaksi Mikkeliin. Huomenna matka jatkuu. Ensin täällä Marskin jalanjäljissä ja sitten eteenpäin ehkä kotiinpäin tai ehkä ei. Katsotaan miten sää ja muuten meno suosii.

Kommentit