Keskiviikko, 24.10.2007

Blogi, keskiviikkona 24.10.2007

Keskiviikko 24.10. ja YK:n päivä. Tänään pari tärkeää tapaamista eduskunnassa esillä mm. metsästyksen ja kalastuksen asioita lounastapaamisessa ja sitten täysistunnon asialista päälle. Työt siis jatkuvat.

Päivä jälleen täysi. Illalla vielä ratsutallilla estehyppytreenit viikonlopun kilpailua silmällä pitäen. Mutta mitä päivään mahtui. Aamun töiden jälkeen lounaalla sain vieraakseni Suomen Metsästäjäliiton varatoimitusjohtaja Panu Hiidenmiehen. Panuun olen tutustunut sen jälkeen kun hän Lopelle muutamia vuosia sitten muutti ja sen jälkeen olemmekin aina epäsäännöllisen säännöllisesti olleet yhteyksissä erilaisista asioista. Tänään agendalla hänen työnsä kautta tärkeät asiat eli metsästyksen ja kalastuksen ajankohtaiset ja edessä olevat jutut. Tuttuja asioita pääasiassa, mutta aina hyvä saada uusia näkökulmia ja syvempää tietoa asioita ja nyt esillä mm. sudet, kemikaali- ja räjähdysaineita koskeva uudistustyö ja myös laajempi ja suurempi kokonaisuus eli metsästyslain kokonaisuudistus joka pitäisi myös käyntiin jossain vaiheessa saada.

Tämän jälkeen sitten Pikkuparlamentin auditoriossa tie- ja liikenneasioiden seminaari Liikennepoliittisen selontekoa käsittelevä seminaari ministeri Anu Vehviläisen johdolla ja iltapäivällä vielä toinen kahvikupin ääressä tapahtunut tapaaminen. Täysistunnossa tänään päälimmäisenä talousarvioesitysten lisäksi Itämeri-kysymys, josta ministeri Pertti Salolainen erittäin hyvin alusti ja kuvasi nykytilaa ja huolta omasta merestämme. Hyvä, että näitä isoja asioita saadaan myös suuren salin keskusteluihin. Lisäksi sinetin sai myös uuden superministeriön synty. Eli vuoden alussa kauppa- ja teollisuusministeriö ja työministeriö yhdistyy hallitusneuvottelujen mukaisesti ja syntyy uusi työvoima-ja elinkeinoministeriö. Tänään saimme päätöksen asiaa koskevan lainsäädännön. Eli uusi ministeriö syntyy nyt keskustan, kokoomuksen, RKP:n ja Vihreiden tuella. SDP äänesti tänään hanketta vastaan eli tässäkin asiassa piti vastahankaan asettua. Minusta aikalailla vaikea ymmärtää miksi – muutenkin kuin periaatteesta. Vasemmisto kaato ja lykkäysesitykset kaatuivat äänestyksissä murskaluvuin. Demarit yritti myös kaataa lain uusien keskeisten ja tärkeiden ministeriön virkojen perustamisesta. SDP:n tämä hylkäysesitys kaatui luvuin 107-58. Hyvä kuitenkin se, että näillä maamme kannalta merkittävän tärkeillä uudistuksilla on vahva eduskunnan tuki ja eikä venkoilu laivaa edes heiluta. Hyvä niin. Uudessa ministeriössä työskentelee lähes 700 henkeä. Sen alaisuudessa peräti noin 10 000 henkilö mm. TE-keskuksissa ja työvoimatoimistoissa. Ministeriöön tulee neljä osastoa. Työllisyys- ja yrittäjyysosaston lisäksi työelämä- ja markkinaosasto, innovaatio-osasto sekä energia- ja ilmasto-osasto. Tulevaisuus ja vastuullisuus ja kannustavuus siis tässäkin päällimmäisenä.

Hyvä kenraali ensi viikonlopun estekisaa varten. Mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan. Illalla siis pidemme meidän alueen koululaisten syyslomaviikon kunniaksi vain hyppyillan tallilla. Katselemalla oppii paljon ja itse meninkin jo tuntia ennen omaa vuoroani tallille seuraamaan edellisten treeniä. Lämppäreiden jälkeen muutama kerta pieni yksinkertainen rata läpi ja nyt pari päivää taukoa ja lauantaina Nekun Maljan estekilpailu. Viime vuonna ratarikko ja nyt pitää tsempata. Katsotaan miten lauantaina käy.

Huomenna aamusta Studia-messuille Kokoomusnuorten osastolle ja päivällä tavan mukaan sivistysvaliokunta, ryhmäkokous, kyselytunti ja täysistunto. Ja vieraitakin saan kun Riihimäen LionsClub tulee eduskuntaan. Niin ja isäni täyttää vuosia. Sellainen päivä.

Kommentit