Keskiviikko, 21.05.2008

Blogi, keskiviikkona 21.05.2008

Kello 7.05 ja uuteen päivään. Eilen illalla ehdin juuri ja juuri radiosta kuulla kun Teräsbetoni ratsasti Euroviisujen finaaliin. 19 semifinalistimaan joukosta heville mentiin jälleen finaaliin ja tästä pakasta kaiken kaikkiaan kymmenen parasta jatkaa. Toinen seminaafi on torstaina Eurovision laulukilpailujen finaali sitten lauantaina 25 maan johdolla. Jännitetään silloin lisää – minä tosin Brysselissä, mutta siellähän se toinen voitto olisikin upea ottaa vastaan.

Tänään eduskunnassa käsittelyssä opposition välikysymys yliopistouudistuksesta. Helppo kysymys hallitukselle vastata, kun kyseseessä uudistus jota on todella odotettu ja toivottu joka puolella ja pitkään myös SDP:nkin riveissä. Mutta niin se hallitusvastuu mielipiteitä muuttaa. Se siis tänään iltapäivällä esillä. Nyt kuitenkin töihin.

….

Päivä edennyt nyt täysistuntoon. Täysistunnossa tänään alkuun nippu äänestyksiä mm. talouden kehyksistä ja sitten tuo välikysymyskeskustelu aikanaan jo demariministeri Antti Kalliomäen aloittamasta yliopistouudistuksesta. Sitä me kannatimme silloin ja sitä me teemme nyt. Osalla vain nuo takit menneet nurin niskoin.

Päivällä ehdin piipahtamaan kampin Narinkatorilla missä tänään esiteltiin Paralympialaisten lajeja ja yleensäkin erityisryhmien liikuntaa. Upea sää suosi tapahtumaa ja väkeä olikin todella paljon liikkeellä. Esittelyssä ja kokeiltavana mm. pyörätuolikorista, näkövammaisten jalkapalloa ja ammuntaa. On hienoa, että näitä lajeja tuodaan ihmisten tietoisuuteen ja keskelle sinne missä tapahtuu. Se on tärkeää työtä monestakin suunnasta ajateltuna.

Päivällä myös ehdin hetken olla Riihimäen Uramon koulun kuudesluokkalaisten kanssa, jotka tutustuivat tänään eduskuntaan luokkaretkellään. Viitisenkymmentä nuorta oli matkassa ja tällä kertaa erittäin aktiivinen joukko. Olivat kiinnostuneita ja kyselivät paljon ja osasivat hienosti käyttäytyä. Nyt kuitenkin kiirehdittävä istuntoon. Mutta kiitos vielä palautteesta liittyen eiliseen erikoiseen Radio Hämeen Politiikan Puhemyllyyn. Aiheesta tänään keskustelin myös yhden mukana olleen kanssa ja hänkin hieman tyyliä kummasteli. Eilisessä blogissa asiaa laajemmin käsittelin. Mutta kiitos kysymyksistä ja tänään jälleen muissa medioissa minun vaalirahoitus esillä esimerkillisenä mallina.

Kello 23.03 ja nyt vain todella lyhyesti. Aamulla nimittäin herätys jo ennen viittä ja sitten Helsinki-Vantaan kautta Brysseliin loppuviikoksi. Näin sitten tulee ensimmäinen täysistuntopoissaolo ja myös välikysymysäänestyspoissaolo, kun perjantain ja torstainkin olen pois. Kyseessä siis Hyvinkää-Riihimäen seudun yrittäjien matka Brysseliin ja lupauduin sinne jo itseasiassa viime vuonna mukaan kuntaamme edustamaan ja silloin myös Talousaluetoimikuntamme puheenjohtajana. Silloin matka jäi väliin, mutta nyt sain se kalenteriin mahtumaan vaikka sitten tämä välikysymys hommaa hieman sekoittikin. No siinämäärin heikko oli tämän päivän välikysymyskeskustelu ja kysymysitsekin, että ei pelkoa, että hallitus edes heilahtaisi tuosta. Juuri itse pidin kymmenen jälkeen vielä oman puheenvuoroni yliopistouudistuksesta tehdystä välikysymyksestä ja nyt sitten vasta kotiin.

Itseasiassa ehdin illalla käydä myös Arto Satosen ja Ulla Karvon kanssa puoluekokousseminaarissa Kotkassa. Sovimme niin, että Sampsa Kataja, Jukka Mäkelä ja Henna Virkkunen jäivät debattiin välikysymyksestä ja me sitten teimme tuon Kotkan keikan. Täytyy jälleen todeta, että tuo puolueemme hyvä henki näkyi sielläkin. Sali oli oikeastaan melkein täynnä ja keskustelu vilkasta ja innostunutta. Uskon, että puoluekokouksestamme tulee hieno jatko tälle hyvälle hengelle.

Mutta nyt luovutan. Huomenna Bryssel odottaa ja siksi syytä painaa pää tyynyyn. Matkan takia väliin jää myös Porin puoluekokousseminaari, mutta sinne lähetin jo terveisiä ja jatketaan keskustelua Tampereella tai muilla keinoin. Maanantaina sitten jatkan jälleen kotimaamme kiertoa, kun seuraava kohde on Oulu. Mutta palataan huomenna.

Kommentit