Keskiviikko, 07.06.2006

Blogi, keskiviikkona 07.06.2006

Keskiviikko aamu alkoi aurinkoisena, mutta edelleen aika viileänä. Tänään aamusta heti hoidin muutamia tv-kuvausjärjestelyjä ja sen semmoisia ja kohta pitäisi suunnata siis mökille viimeistelemään Aholan Anssin kanssa vesiputkia.

Kunta- ja palvelurakenneuudistusta yritetään edelleen vielä eteenpäin ennen kesälomia. Eilen kerrottiin, että puitelain sisällöstä yritetään sopia vielä ennen juhannusta. Päälinjat pitäisi olla valmiina kesäkuun 19. päivänä.

Hankkeen alkuviikosta kokoontuneen rakennetyöryhmän henkeä kehuttiin nyt jo jopa hyväksi. Ainoa miinus oli se, että varsinaisia ratkaisuja ei saatukaan aikaan. Niinpä.

Asiaa päähallituspuolueet pohtivat tahoillaan nyt viikon aikana, sillä niillä on ollut ja edelleen on syviä näkemyseroja siitä miten asiaa pitäisi valmistella. Keskusta on painottanut palvelujen uudenlaista järjestämistä ja sosiaalidemokraatit kuntien määrän supistamista.

Asian ongelmakohta on siis seuraavanlainen. Uudistusta on nyt hahmoteltu ns. peruskuntamallin pohjalta. Keskusta on kuitenkin nostanut esille maakunnallisen piirimallin. Muut puolueet eli oikeastaan koko oppositio ja SDP pelkäävät keskustan ajaman mallin tuovan vain uusia hallintoportaita ja näin kuntaremontti jäisi sikseen.

Ainoa mistä on yksimielinen näkemys kokoomuksella, SDP:lla ja keskustalla on se, että kuntien pakkoliitoksia ei tehdä. Valtiovallalle ollaan kuitenkin antamassa mahdollisuus määrätä varsinkin taloudellisesti heikoilla olevat kunnat yhteistyöhön.

Joskus kirjoitin tosta Pelkosenniemen tilanteesta täällä blogissani – taisi on maaliskuun loppua. Sellaisissa tilanteissa varmasti tuo taloudellinen ohjaus tulisi varmasti kysymykseen.

Itse olen oman näkemykseni asiaan tuonut esille jo monta kertaa. Toivotaan, että asiaan saadaan nyt vauhtia myös hallituksen taholta. Se on tosiasia, että näin ei voi kaikki jatkua.

….

Haluan vielä ottaa tässä kantaa myös suunnitelmiin siirtää opettajankoulutus pois Hämeenlinnasta. Hankkeessa ei minusta ole mitään järkeä. Koko Hämeen kannalta opettajankoulutuksen siirto Tampereelle olisi suuri menetys.

Valtiovalta on erilaisin hajauttamiskeinoin halunnut pitää muitakin kuin suurimpia kaupunkeja kehittyvinä, mutta nyt tällaiset suunnitelmat tuhoavat kyllä enemmän kuin kymmenen hajasijoituspäätöstä on saanut aikaan.

Itsekin Hämeenlinnan OKL.n käynneennä tiedän sen toimivaksi ja laadukkaaksi yksiköksi millä on elämisen mahdollisuudet. Opiskelijat valmistuvat lähes 100% 4 vuodessa maistereiksi. Aikalailla ainutlaatuista. Opetuksen taso on korkeaa ja alue kompakti ja toimiva kokonaisuus.

Hämeenlinnan kaupunki tukee myös taloudellisesti Hämeenlinnan OKL:n toimintaa. Kaupunki maksaa osan Unicef-professuurin kustannuksista ja rahoittaa puolet koulutussuunnittelijan pestistä. Se on osoitus siitä halutusta mitä alueellamme on yliopisto-opetusta kohtaan.

OKL:n siirrosta päättää viime kädessä opetusministeriö, joka ilmoitti vuosi sitten opettajankoulutuksen supistamistarpeesta. Tampereen yliopistossa laaditaan ministeriön pyynnöstä parhaillaan nyt siis sisäistä selvitystä.

Toivotaan, että alueemme nykyiset kansanedustajat ottavat asian nyt omakseen ja hoitavat sen kuntoon. On aika siis tarttua toimeen.

Aikamoinen päivä jälleen takana. Oikeastaan voi sanoa, että koko päivä meni mökillä putkimiehen apunamiehenä 🙂 Aamulla aloitimme ja aina iltaan asti meni. Kello 18.15 sitten mökkiin tuli vesivessa ja lämminvesi.

Tämän jälkeen kiirehdin suoraan ratsastustunnille. Hevonen oli valmiina ja siksi ehdinkin hyvin. Oli mukava tunti. Laukkaharjoituksia ja kehujakin sain. Harjoittelimme esteelle lähestymistä ja laukka-askelten määrän muuttamista esteiden välille. Räppy oli jälleen allani ja hienosti siis meni. Muutaman viikon siis Räpyn ja minun yhteistyö oli katkolla, kun Räppy valmistautui Minnan (Varis) näyttäkokeeseen Ypäjälle. Räppy hoiti homman Minnan kanssa ja suoritukset menivät läpi. Onnea. Ja kiva, että sain taas upean hevosen alleni 🙂

Ratsastustunnin jälkeen vielä suihkuun ja ja muutamaksi tunniksi mökille. Hieman kyllästystöitä ja Kilpisen Raimon kanssa puuhastelua. Listat siis paikalleen. Nyt kello 23.23 ja juuri kotiin.

Kommentit