Keskiviikko, 06.07.2011

Blogi, keskiviikkona 06.07.2011

Kello 21.30 ja juuri kotiin Yrittäjien kesämatkalta. Eilen siis seikkailimme Porissa ja Selkämerellä ja tänään sitten keskiviikko meni Raumalla. Erityisen upea kokemus matkallamme oli ensi kosketukseni tuoreeseen, juuri avattuun Selkämeren kansallispuistoon. Viime hallituskaudella teimme eduskunnan ympäristövaliokunnassa lukuisia päiviä ja kokouksia töitä asian eteen ja uuden luonnonsuojelualueen perustamiseksi ja nyt oli hieno nähdä paikat luonnossa. Hyvältä näytti ja varmasti vielä upeammalta, kun sää hieman kirkkaampi. Nyt usva jätti taakseen mm. Säpin saaren, jonka erikoisten mufloneidenkin parissa ympäristövaliokunta viime kaudella hääräsi. Siis isompia ja pienempiä asioita työpöytämme piti päällään. Muflonit jäi nyt näkemättä, mutta paljon muuta näimme ja kokemuksena jo itsekin kaljaasi Ihanalla seilaaminen oli tekemisen arvoinen. Kannattaa mennä, jos Satakuntaan suuntaatte. 

Eilen illalla sitten vielä tämän kesän seuraava kesäteatteri. Kirjurinluodolla tänä kesänä pyörii Robin Hawdonin hervoton komedia Täydelliset häät ja täytyy todeta, että kelpo kappale ja ainakin helppo ja sellainen jotenkin suomalaiseen kesäteatteriin sopivan helppo. Parasta antia illassa olikin minusta, ei käsikirjoitus eikä itse näytelmä, vaan erinomaiset näyttelijät. Kun sellainen kattaus lavalla samaan aikaan kuin Ritva Oksanen, Turkka Mastomäki, Kristo Salminen ja Sani Aartela, niin mikäs siinä on kesäiltaa viettäessä. Ja täytyy hieman kiitosta antaa myös ohjaaja Mikko Viherjuurellekin ja myös hienolle Kirvatsin katetulle kesäteatterille. Sen sijaan miinusta tulee tällä kertaa surkeasta katsomosta. En tiedä kuinka paljon yli sääntöjen katsomoon nytkin väkeä ängettiin ja kun numeroituja paikkoja ei teatterissa ole, niin ahtaus ja monella kiukkukin oli pinnassa. Ymmärrän hyvin, että ei ole mikään suuri nautinto istua ja katsella näytelmää hiekkaisilla rappusilla istuen tai yleensäkään kovalla lautapenkillä. Kyllä kai suomalainen kesäteatteri ansaitsisi jo kunnon vähintääkin kuppipenkit. Eikö vain?

Illalliseksi eilen nautimme yrittäjäystävien kanssa Satakunnassa hämäläistä Rengon Laulajaisten Villisikafarmin villisikaa uudehkossa ravintola Wanhassa Juhanassa. Tyylikäs paikka ja erinomaisen hyvää ruokaa ja listalla hämäläisen villisian lisäksi myös karhuakin. Aikamoinen paikka siis. Kurkatkaa netistä lisää: Wanha Juhana.

..

Tänään sitten päivä Raumalla. Ensin perusteellinen kierros kaupunkiin, sen historiaan ja nykypäivään tutustuen ja sitten tuhti kierros antiikkiliikkeitä ja kirpputoreja. Kotimatkalla vielä omassa maakunnassa Humppilassa lasituliaiset matkaan ja kotia kohden. Hieno kaksipäiväinen siis näin takana. Kiitos Teuvo Zettermanille matkan järjestelyistä ja LinCarille turvallisesta kyydistä. Jäimmekin jo odottamaan seuraavan suven matkaa.

 

Kommentit