Keskiviikko, 02.08.2006

Blogi, keskiviikkona 02.08.2006

Keskiviikko aamu alkoi Lopen Lehdellä. Kerran viikossa hetki paikallislehden parissa on aina mukava hetki. Sitten kahvit ja kohti Vantaata ja AKK:n tv-studiota. Tänään siis teemme Anetten kanssa Seinäjoen Vauhtiajojen ohjelman.

Tänään tukiryhmään liittyi Pirttilän Eero Lopen Ourajoelta. Tuomenojan Elina ilmoitti Eeron mukaan. Eero on pitkäaikainen vaikuttaja Lopen kunnassa ja nyt ennen kaikkea seurakunnan puolella. Kiva, että mukaan saadaan koko ajan enemmän myös maanviljelijöitä.

Toinen uusi tukija tuli Hatakan Jarnon kautta. Pitkäaikainen hyvä ystäväni Pispan Juho oli ilmoittautunut mukaan. Juho toimii paperimiehenä Tervakosken tehtaalla. SAK:laisia siis myös mukaan. Eikä muuten ole edes ensimmäinen.

Nyt tv-ohjelman tekoon. Niin ja muistakaa tänään illalla kello 20.00 MTV3+:lla Endurosafarijuttu Lopen Marskin Majalta.

….

Saimme Anetten kanssa ohjelman valmiiksi ennätys vauhtia. Anette oli jo valmiiksi digitoinut kaiken materiaalin ja sen jälkeen vain koostimme lähdöt ja ohjelman ja sitten meikäpoika selosti ja spiikkasi äänet. Juttu lensi myös äänityskopin ulkopuolella ja hauskaakin oli. Eikös se ole aika hienoa kun töistä on kyse 🙂

Kotiin ajellessani soitin vielä muutaman työpuhelun mm. ensi vuoden tv-tuotannoista ja sovimme huomisen kuvauksista. Huomenna kuvaamme Pekka Vihman rallitestejä Janakkalassa Haasteena MM-ralli -tv-ohjelmaa varten. Ohjelma siis käsittelee Pekan MM-ralliin valmistautumista yms.

Matkalla vielä hain kummityttö Venlalle taas uuden ”timantti”sormuksen tai nyt kaksi. Edellinen hukkui alkuun ja nyt paremmalla tuurilla. Pakettiin mahtui vielä ihastuttava nilkkakorukin. Ne pitää Venlalle tänään vielä toimittaa.

Nyt jälleen Pekkalan mökillä. Eilen soitin Pekka-enoni leskelle Eijalle ja sovimme hänen tulostaan mökille. Pekan mökillä vietin lapsuudestani paljon ja saimme nauttia hiihtoretkistä ja monenlaisesta puuhasta. Eija silloin piti meistä huolta ja paisteli pihvejä ja herkkuja. Rakkaan paikan rakkaita muistoja. Nyt tämä sama mökki on minun omani ja olen saanut nostaa sen uuteen eloon. Oli mukava Eijan kanssa jutella ja ensi viikolla jatkamme meille kummallekin rakkaan Pekkalan kuistilla.

Nyt hevosvarusteet päälle ja Vaahteramäen ratsutallille. On hermolevon aika.

Ratsatustuni takana. Jallu ja Minna olivatkin lomamatkalla ja Karkkilan Liisa oli pitämässä tuntia. Kaksi vuotta oli edellisestä tapaamisestamme ja oli kuulemma Timokin oppinut jotain sinä aikana. Alkutunnista ensin ravit kuntoon ja sitten pitkä sivut avotaivutusta. Sitten mukaan sulkutaivutukset ja laukannostot ja lopuksi mukava juttu isolla keskiympyrällä koko porukan kanssa yhdessä. Komennot napsahtivat kuin armeijassa ja sitten nopeasti käskyn mukaan toimien hevonen laukalle… käskystä harjoistusraviin ja käskystä käyntiin…. jne. Dom Cafée eli meidän hevosihmisten kielellä Räppy suoriutui hyvin ja saimme hyvää palautetta. Erityisesti sulkutaivutukset olivat kauniita. Ehkäpä siinä näkyi vielä thDerbyn kova treemaaminen. Oli kiva tunti.

Tunnin jälkeen kastelin Pekkalan istutukset. Sain pelastettua lehtikuusemme, mutta yksi pilarihaapa on nyt tiukoilla. Pähkinäpensas, hevoskastanja, douglaskuusi ja muut voivat hyvin. Luumut, kirsikat ja omenat tosin säälittävän pieniä. Kuivuus vaivaa täälläkin ja suurempi murhe vielä maanviljelijöille ja karjankasvattajille. Toivotaan siis jo pientä sadetta.

Illalla heitin vielä korut Venlalle. Venla oli vielä mökillä, kun soitin ja kerroin tuliaisista ja tokaisu olisi pitänyt saada nauhalle: ”Voi ihanaaa!” Jarno kertoi, että tuli kiire kotiin ja matkalla oli Venla vielä Isää hoputtanut ajamaa kovempaakin. Korut nyt käytössä…. kaksi sormusta ja nilkkavitja. Sitten vielä hain vanhempani Riihimäeltä linja-autoasemalta. Olivat päivämatkalla Tallinnassa. Nyt siis nukkumaan ja aamulla aikaisin tv-kuvauksiin.

Kommentit