Mikä oli sinun ensimmäinen kesätyö?
Kesätyö on ollut meistä monelle se ensimmäinen kontakti työelämään. Kesätöissä on meistä monelle luotu se perusta työnteon tärkeydestä ja merkityksestä ja totta kai ne ensimmäinen ihan oma palkka ja ihan oma raha on varmasti jäänyt kaikille mieleen.
Minulle ensimmäinen kesätyö oli kotikuntani nuoriso- ja liikuntatoimella. Sisko Keskitalo minut sinne silloin palkkasi ja siitä alkoikin sellainen ”äiti-poika”-matka, josta saan olla ikuisesti kiitollinen. Ensimmäisinä töinäni vedin pesiskouluja ja kunnan kesäleirejä ja pian sitten tein Loppijärvi Tapahtumaa vanhankirkon rantaan ja seuraavana vuonna siitä kehittyi sitten Loppijärvi Happening, mikä silloin kunnan kesätyöntekijänä toimiessani veti heti yli 4500 maksanutta kävijää perjantaina ja lauantaina. Hienoja muistoja. Ensimmäisiä kesätöitä minulle oli toki myös seurakunnan isoistehtävät ripareilla ja lastenleirien isoistehtävät. Kiitos Ilkka-pappi, Minna, Outi ja meidän mainiot nuoret. Kunnan leireiltä ikuisesti kiitollinen olen Kim Junellille, joka teki ihmeitä mun heikolle itsetunnolle.
Pian aloin tehdä myös töitä Lopen Lehdelle jne. Se tekeminen alkoi sieltä ja se vastuunkanto yms. sai siemenensä näistä töistä.
Mutta kesätöitä on kiva tehdä tälleen aikuisenakin 🙂
Tällä viikolla perjantaina pidimme Pizzatorstaita Lopen Kesätorilla. Ellen ja Fanni myivät 120 pizzaa, Tiina Seppälä ne leipoi, minä poika paistoin ja Seppälän Ari tarjoili. Ja Anne sitten vastasi kaikesta muusta ja hoiti ne paniikkitilanteet. Uskomattoman kiva ja hieno ilta Lopen torilla. Kiitos Silja Saraselle näistä Lopen kunnan kesätoreista, mitkä taas olleet entistäkin suositumpia. Eilenkin väkeä torillamme todella paljon ja lavalla mainio ystäväni ja entinen kollegani Mikko Alatalo.
No, tänään sitten jatkoin kesätöitä Pelto-Seppälän Mulli & Mallas -tilaravintolalla. Seppälän mäen väki pyysi taas talkoisiin mukaan ja olipas hauskaa taas tehdä hyvällä porukalla yhdessä. Väkeä hyvin liikkeellä ja satoja burgereita, pizzoja ja pihvejä meni taas kaupaksi. Lähiruoka maistui hyvin ja monet
kiittelivät jälleen kivasta illasta ja hyvästä ruuasta. Pelto-Seppälän tilaravintolalla kaikki ruoka on omalta tilalta tai läheltä ja aina 100% suomalaista. Paikka auki nyt kesäperjantaisin eli kannattaa ehdottomasti ajella kauempaakin herkuttelemaan.
Nyt mies aika uupunut. Lähes Lopen uupunut. Hauskat kesätyöpäivät takana ja ja taidan huomenna pitää ihan vapaapäivän.