Kärkölä, Hämeenkoski, Asikkala, Hollola, Lahti… Päijät-Hämeen kuntakierros avasi finaaliviikon

Uutiset, maanantaina 12.03.2007

Kansanedustajaehdokas Timo Heinosen eduskuntavaalikampanjan finaaliviikko käynnistyi viiden kunnan kierroksella Päijät-Hämeeseen. Tukiryhmäläisten kanssa päivän matkan tehnyt ehdokas oli tyytyväinen kierrokseen – vastaanotto oli hyvä ja yli 400 Paussi-välipalapatukkaa meni jakoon. Aamupäivällä liikkeellä oli erityisesti senioreita ja lapsiperheitä ja iltapäivällä Lahdessa nuoret ja opiskelijat pysähtyivät juttelemaan.

– Aamulla aloitimme kierroksen Kärkölästä. Alkuun näytti hiljaiselta, mutta sitten väkeä tuli kauppamatkalle. Siitä se alkoi, kertoi Heinonen Lahden torilta. -Kärkölän Järvelässä oli aamulla liikkeellä erityisesti eläkeläisiä, mutta myös lapsiperheitä – äitejä lapsineen oli liikkeellä.

– Ihmisten toiveet ja tarpeet ovat tässä matkanvarrella tulleet kyllä harvinaisen selviksi. Ikäihmiset kantavat huolta eläkkeistä ja hoiva-asioista ja lapsiperheillä huolena päivähoito- ja koulukysymykset ja lapsilisät. Myös tuo perhe-elämän haasteellisuus työn paineessa nousee usein esille. Tässä näin karkeasti nämä ykköskeskustelun aiheet. Tärkeitä asioita ja niistä on ollut helppo keskustella, kun ne ovat omallakin listallani mukana.

Hollolassa vilkas puolipäivä

Kärkölästä kampanjaväki siirtyi Hämeenkoskelle ja Asikkalan liikekeskuksille ja sieltä iltapäivän alkajaisiksi Hollolaan. Hollolassa olikin hyvin väkeä liikkeellä ja vastaanotto oli hyvä. Äänestäneitäkin poikkesi paikalle ja muutama suuntasi myös saman tien ratkaisuaan tekemään.

– Useampi hollolainen tuli tervehtimään päivällä ja hakemaan kortteja. Pari miestäkin kertoivat tyttärensä ja toinen poikansa löytäneen minut vaalikoneesta ja nyt perhe on sitten minua äänestämässä. Kortit lähtivät kotimatkalle mukaan, kertoi tyytyväinen Heinonen ja totesi Hollolasta myös tukiryhmäänkin jo liittyneen väkeä.

Tv-mainonnan vahva kärki Päijät-Hämeessä on myös tuottanut tulosta. Hollolassakin useampi kertoi nähneensä mainoksen ja sen myötä vierailleensa Heinosen kotisivuilla.

Lahdessa nuoria liikkeellä

Iltapäivällä Lahden keskustassa oli sitten runsaasti nuoria liikkeellä. Opiskelijat pysähtyivät juttelemaan ja Paussi –välipalapatukat tekivät hyvin kauppansa opiskelupäivän päätteeksi.

– Olen tästä nuorten ja opiskelijoiden antamasta palautteesta enemmän kuin tyytyväinen. Vastaanotto on ollut hyvää ja nuoret ovat kaivanneet itselleen ehdokasta, joka paneutuisi heidänkin asioihin. Moni on tehnyt valintansa vaalikoneiden ja kotisivujeni kautta ja nuoret ovat aktiivisesti myös laittaneet sähköpostia ja myös puhelin on soinut. Hyvä niin, totesi Heinonen.

Lahdessa Heinonen pysähtyi myös hetkeksi Lahden kokoomuksen Kahvila Korvaan ja 400 Paussi patukan jälkeen viiden kunnan kierros saatiin päätökseen.

– Olen tässä juuri lähdössä kotia kohden. Pian alkaa kunnanhallituksen ryhmäkokous ja sitten kunnanhallitus. Onnistunut avaus päätösviikolle, totesi Heinonen nopeasti lopuksi ja joutui kiiruhtamaan kotimatkalle.

….

Kuvia kampanjaväen palattua kotiin.

Kommentit