Kansanedustajat Heinonen ja Pekonen vierailulla Riihimäen Valiolla

Uutiset, keskiviikkona 19.03.2014

Kokoomuksen Timo Heinonen sekä Vasemmistoliiton Aino-Kaisa Pekonen vierailivat maaliskuun 17. päivä Riihimäellä Valion Herajoen meijerillä. Meijeri on merkittävä työllistäjä Kanta-Hämeen alueella. Suorasti sekä välillisesti Valion toimipiste työllistää yhteensä noin 5000 henkeä.

Vierailun agendalla oli ennen kaikkea Valion suunnittelemat investoinnit Herajoelle. Tarkoituksena on, että vanhan meijerin viereen nousee täysin uusi meijeri. Investoinnin on tarkoitus vastata Ruotsin sekä Venäjän kasvaville markkinoille, samalla Riihimäen meijereistä tulisi Valiolle Etelä-Suomen pääpaikka. Rakennusvaihe olisi tarkoitus aloittaa jo tämän kevään aikana.

-Hienoa, että saamme tämän luokan investointeja Riihimäelle ja ylipäätään Hämeen alueelle. Näillä on suuri työllisyysvaikutus maakuntaan, Heinonen kertoi

Toinen vierailulla puhuttanut asia oli alueen uusi eritasoliittymä. Valio sijoittaa hankkeeseen itse 6 miljoonaa euroa ja Riihimäen kaupunki on myöntänyt rahaa saman verran. Aikanaan suunnitellusta sekä numeroidusta risteyksestä puuttuu enää valtionapu, jota tarvittaisiin myös 6 miljoonaa euroa. Valtion rahoituksen on tarkoitus varmistua kevään aikana.

-Olisi hyvä, että tuo valtion 6 miljoonaa hankkeeseen saataisiin. Liittymä auttaa valtavasti meijeriä ja ennen kaikkea on tärkeä satsaus tulevaisuuteen, kun uusi meijeri valmistuu, Heinonen kertoi vierailun päätteeksi.

Kommentit