Kansanedustaja Timo Heinoselle Rauhanturvaajaliiton ansioristi

Uutiset, lauantaina 30.10.2021

Kokoomuksen kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan jäsen Timo Heinonen vastaanotti 28.10.2021 Suomen Rauhanturvaajaliiton ansioristin. Arvokkaan tunnustuksen myönsi Rauhanturvaajaliiton esityksestä puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.). Rauhanturvaajaliiton ansioristit ovat liiton korkeimmat huomionosoitukset.

-Nöyrän kiitollisena otin tämän ristin vastaan. Omistin sen Kriha-veteraaneille, joiden asioiden ja kuntoutuksen eteen olen saanut tai oikeastaan joutunut, ollut velvollinen, tekemään pitkään työtä. Tämän ansioristin omistin erityisesti ystävälleni Pekka Jylhälle ja hänen kanssaan samassa räjähdyksessä haavoittuneelle Mikalle ja kuolleen, yliluutnantti Jukka Kansosen muistolle, totesi Timo Heinonen saatuaan ansioristin rintaansa Suomen Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja Mauri Koskelalta.

Heinonen kertoi Pekka Jylhän tarinan aikanaan tehneen häneen syvän vaikutuksen ja ajaneen liikkeelle. Heinonen olikin  aktiivinen kriha-veteraaniohjelman ja -statuksen ajaja eduskunnassa ja myöhemmin hän on tehnyt työtä nimenomaan rauhanturvaajien ja kriisinhallintaveteraanien kuntoutusasioiden kuntoon saamiseksi.

-Tällä saralla riittää edelleen tehtävää. Meidän pitää muistaa, että nykyiset tehtävät ovat koko ajan vaarallisempia ja esimerkiksi henkiset vauriot, posttraumaattiset stressihäiriöt, voivat tulla pintaan vuosienkin päästä. Tämä vaatii edelleen korjauksia ja hoidon varmistamista, totesi Heinonen.

Suomen Rauhanturvaajaliitto perustettiin vuonna 1968 edustamaan kaikkia yli 50 000 suomalaista, jotka ovat palvelleet rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa. Liitto järjestää mm. vertaistukitoimintaa entisille ja nykyisille rauhanturvaajille ja myös heidän läheisilleen mm. lapsille. Rauhanturvaajien ansioristi perustettiin vuonna 1996 ansioituneiden jäsenten sekä liiton toiminnan tukijoiden palkitsemiseksi.

 

Kommentit