Kansanedustaja Timo Heinoselle Puolustusvoimien Sotilasansiomitali

Uutiset, tiistaina 04.06.2019

Kokoomuksen kansanedustaja ja kahdeksan vuotta eduskunnan puolustusvaliokunnassa työtä tehnyt Timo Heinonen sai vastaanottaa Puolustusvoimien Lippujuhlan päivänä komentaja kenraali Jarmo Lindbergin myöntämän Sotilasansiomitalin.

-Olen saamastani huomionosoituksesta nöyrän kiitollinen. En osannut tällaista odottaa sillä Sotilasansiomitalin myöntökriteerit ovat erittäin kovat, totesi Timo Heinonen Lippujuhlan päivän vastaanotolla.

Sotilasansiomitali voidaan myöntää tunnustuksena puolustusvoimien palveluksessa olevalle henkilölle tai puolustusvoimiin kuulumattomalle henkilölle. Puolustusvoimissa palveleville sotilasansiomitali myönnetään palveluksessa kunnostautumisesta, erityisestä neuvokkuudesta tai aloitteellisuudesta tai pelottomasta toiminnasta vaaratilanteessa. Puolustusvoimiin kuulumattomalle henkilölle mitali voidaan myöntää vain puolustusvoimien hyväksi tehdystä poikkeuksellisen ansiokkaasta työstä.

-Olen saanut tehdä kahdeksan vuotta työtä puolustusvaliokunnassa ja myös neljä vuotta ulkoasiainvaliokunnassa. Myös sotiemme veteraanien ja kriisinhallintaveteraanien asioiden parissa olen saanut tehdä pitkään työtä. Tämä on ollut minulle kunnia-asia ja -tehtävä ja haluan jatkaa tätä työtä myös tällä kaudella ja aina Suomi-kylki edellä.

Heinoselle ansiomitalin Puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindberg ojensi jo Lippujuhlan aattona Pääesikunnassa.

-Sain vasta tänään aamulla 4.6. kunniamerkin ensimmäistä kertaa siis laittaa rintapieleeni. Puolustusvoimien Lippujuhlan päivänä sen tein kiitollisena siitä mitä olen saanut tehdä ja missä olla mukana, mutta ennen muuta kiitollisena isovanhemmilleni ja kaikille jotka osallistuvat aikanaan siihen, että itsenäisyytemme säilyi, kiitti Heinonen.

Sotilasansiomitali perustettiin 1978 voimaan tulleella asetuksella, kun Puolustusvoimat täytti 60 vuotta.

Kommentit