Kansanedustaja Timo Heinonen vierailee Hämeen kouluissa

Uutiset, perjantaina 24.01.2014

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok) vierailee tammikuun viimeisellä viikolla useissa Hämeen kouluissa. Vierailut kuuluvat Kansanedustajat kouluissa – teemaviikon tapahtumiin, joka on osa säännöllisen valtiopäivätoiminnan 150 vuotismerkkivuotta. Teemaviikko järjestetään 27.–31.1.2014 ja tarkoituksena on, että teemaviikko toteutuisi kaikissa vaalipiireissä.

Ennen kansanedustajan työtä luokanopettajana toiminut Heinonen otti haasteen vastaan mielissään ja on pyrkinyt sovittamaan kaikki kouluvierailupyynnöt kalenteriinsa. Viikon ohjelmaan mahtuukin yhden esikoulun lisäksi niin lukio, yläkoulu kuin alakoulujenkin vierailuja.

-Pidän kouluvierailuja tärkeinä ja pyrin itse kouluissa aina vierailemaan mahdollisuuden tullen. Nyt tämä teemaviikko antaa mahdollisuuden tutustua laajasti Hämeen kouluihin ja vierailukohteina on jonkin verran myös kouluja, joissa en ole ennen käynyt. Olin myös yllättynyt kuinka paljon vierailupyyntöjä kaiken kaikkiaan tuli, se kertoo siitä, että tämän teemaviikon tapaiselle oli tarvetta, Heinonen summaa.

Vierailujen yhteydessä on tarkoitus, että oppilaat järjestävät kansanedustajalle ”kyselytunnin” itse laadittujen kysymysten pohjalta. Vierailujen aikana Heinonen kertoo myös omasta työstään ja ennen kaikkea päätöksenteosta Eduskunnassa.

Heinosella käy lähes viikoittain myös vierasryhmiä Eduskunnassa joista merkittävä osa on koululais- ja opiskelijaryhmiä. Hän kokee koulut tärkeänä sidosryhmänä kansanedustajan työssään ja tämän vuoksi pitää mielellään yhteyttä Hämeen vaalipiirin kouluihin.

-Teemaviikko on todella hieno idea ja on hyvä, että vierailut sekä yhteydenpito tapahtuu molemmin puolin eikä ainoastaan koululaisryhmien käydessä Eduskunnassa. Toivon todella, että ensi viikko saa kansanedustajat liikkeelle maan laajuisesti, Heinonen kertoi.

Viikon aikana Heinonen vierailee ainakin Vähikkälän, Tervakosken, Lopen Kirkonkylän, Läyliäisten, Pilpalan, Peltosaaren, Lasitehtaan kouluilla sekä Hämeenlinnan Kaurialan Lukiossa. Lisäksi viikon ohjelmaan mahtuu myös vierailu Lopen uudessa Muksumäen Eskaritalossa. Eskarivierailulla on mukana myös Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko, joka vihkii samalla uuden päiväkodin käyttöön.

Timo Heinosen kouluvierailut:

Vähikkälän koulu, Janakkala
Tervakosken koulu, Janakkala
Kaurialan lukio, Hämeenlinna
Lopen Esikoulu Muksumäki, Loppi
Kirkonkylän koulu, Loppi
Läyliäisten koulu, Loppi
Pilpalan koulu, Loppi
Peltosaaren koulun, Riihimäki
Lasitehtaan koulu, Riihimäki

Kommentit