KANSANEDUSTAJA TIMO HEINONEN TUTUSTUU YRITYKSIIN Ensimmäisinä kohteina Konecranes ja Kiipulan koulutus- ja kuntoutuskeskus

Uutiset, sunnuntaina 19.08.2007

Kansanedustaja Timo Heinosen elokuun töihin kuuluu muun muassa yritysvierailuita ennen istuntokauden alkua syyskuussa. Yhdessä Elinkeinoelämän Keskusliiton EK:n Heinonen vieraili Konecranesin Hämeenlinnan tehtailla ja Kiipulan koulutus- ja kuntoutuskeskuksessa. Loppukuuksi Heinonen on sovittanut kalenteriinsa myös muutaman muun yrittäjätapaamisen ja myös hetken Elomessuille Hämeen Yrittäjien osastolle.

Heinosen yksi EK:n tutustumiskohde oli Konecranes Hämeenlinnassa. Suuri
nosturivalmistaja toimii myös useassa maassa ympäri maailmaa, mutta yhtiön
pääkonttori sijaitsee Hyvinkäällä. Hämeenlinnan tehtaalla kansanedustaja
tutustui johdon ja henkilöstön edustajan kanssa sekä koko konserniin, että
tehtaan raakaan työhön.

– Hämeenlinnassa yrityksen johdon ja henkilöstön edustajan kanssa esille nousi ennen kaikkea työntekijöiden saatavuus ja koulutusasiat, mutta myös tehtaan tulevaisuus Hämeessa, kertoi Heinonen ja oli kolmen tunnin vierailuunsa enemmän kuin tyytyväinen.

– Olen pyrkinyt siihen, että aina vierailujen aikana pääsisin myös näkemään työpaikan arkea ja kuulemaan ajatuksia myös henkilöstöltä yrittäjien tai johdon lisäksi. Se laajentaa näkemystä paljon, totesi Heinonen ja kertoi Hämeenlinnassa tavanneensa toiveensa mukaan yrityksen johdon lisäksi myös henkilöstön edustajat mm. pääluottamusmiehen, mutta myös työntekijöitä omissa töissään.

Kiipulalla valtavat mahdollisuudet

Toinen tutustumiskohde päättyneellä viikolla oli Kiipulan koulutus- ja kuntoutuskeskus Janakkalassa. Kiipulasäätiön tekemä työ erityisesti erityisopetuksen ja aikuiskoulutuksen osalta oli kiinnostava ja toivottu aihe Heinoselle, joka on taustaltaan opettaja ja toimii myös eduskunnassa sivistysvaliokunnassa.

– Tämä erityisopetuksen puoli on vahva kivijalka Kiipulalle, mutta uskon, että tyky-asiat ja yritysten palvelut muutenkin tulevat kasvamaan tulevaisuudessa, totesi Heinonen ja kertoi nostaneensa esille vierailun aikana kuntouttavan toiminnan rinnalla myös työntekijöiden ennaltaehkäisevän työn.

– On tärkeää, että kuntoutus- ja remonttijaksojen aikana annetaan ohjeita miten itse voisi muuttaa työntekoaan ja työasentojaan. Tähän työhön kannattaisi panostaa paljon enemmän yrityksissä jos nuortenkin kohdalla.

Kiipulan esittelykierroksella Heinonen pääsi tutustumaan myös käytännössä opetustyöhön sekä koulutuskeskuksen upeaan ympäristöön.

Heinonen totesi, että yritysvierailuiden anti kansanedustajalle on kiistattoman tärkeää, ja Heinonen omasta puolestaan aikoo jatkaa vierailuja syksyllä muun muassa kouluihin ja päiväkoteihin.

– Viikonloppuna olin vielä Hämeen Yrittäjien vieraana Elomessuilla. Haastattelussa käsittelimme mm. Hämeen työntekijätilannetta ja yrittäjyysasioita laajemminkin, kertoi Heinonen.

Kommentit