Kansanedustaja Timo Heinonen Riihimäellä: Meidän on huolehdittava, että jokainen voisi tuntea Suomen puolustamisen arvoiseksi

Uutiset, tiistaina 06.12.2016

Kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan jäsen Timo Heinonen piti itsenäisyyspäivän juhlapuheen Riihimäen kaupungin itsenäisyyspäivän juhlassa. Puheessaan Heinonen kiitti laajasti heitä jotka aikanaan itsenäisyyden mahdollistivat, mutta myös heitä jotka sen sodan hetkillä turvasivat. Heinonen kertoi valtiovallan lisäävän merkittävästi määrärahoja sotiemme veteraanien ja heidän puolisoidensa kuntoutukseen, mutta samaan aikaan hän kertoi olevansa huolestunut suomalaisten heikenneestä maanpuolustustahdosta.

15267751_10154807161536670_2036606512667114784_n– Tuore selvitys kertoi, että suomalaisista kasvava osa ei enää koe kotimaataan kaikissa tilanteissa puolustamisen arvoiseksi. Onneksi valtaosa edelleen kokee, mutta meidän täytyy yhteiskuntana ottaa vakavasti tämä viesti. Meidän täytyy huolehtia siitä, että esimerkiksi syrjäytymiskehitys tai eriarvoistuminen ei pahene ja aiheuta sitä, että Suomelle ei enää oltaisikaan kiitollisia ja koettaisi sitä puolustamisen arvoiseksi, totesi kansanedustaja Timo Heinonen.

Juhlapuheessaan Heinonen kertoi maamme pitävän tiukasti kiinni uskottavasta puolustuksesta tulevaisuudessakin. Puolustusvoimilla on käynnissä parhaillaan mm. suuria materiaalihankintoja. Heinonen kertoi, että puolustusyhteistyötä mm. Ruotsin ja EU:n kanssa syvennetään, mutta kaikissa tilanteissa lopulta Suomea puolustaa suomalaiset itse. Heinosen mukaan maa on edelleen puolustamisenarvoinen.

– Tasavallan presidentti Sauli Niinistö aivan aiheellisesti juuri muistutti meitä siitä, kuinka monessa asiassa edelleen olemme aivan maailman huippuja. Olemme osaamisen ja oppimisen kärkimaita ja maailman talousfoorumin selvitysten mukaan vahvuuksiamme ovat talouden ja yhteiskunnan instituutioiden toimivuus, terveyden, koulutuksen ja työssä oppimisen hyvä tila sekä innovoinnin runsaus. Vaikeasta taloustilanteesta huolimatta olemme voineet taata suomalaisille hyvinvointipalveluita ja turvallisen maan elämiselle ja yrittämiselle. Suomalainen tasa-arvoinen koulutus kiinnostaa ja herättää arvostusta ympäri maailmaa.

Kansanedustaja Timo Heinonen puhui tänä vuonna Riihimäen Itsenäisyyspäivän juhlassa Riihimäen seurakuntakodissa.

Kommentit