Kansanedustaja Timo Heinonen pettyi: Rinteen hallitus ei halua suomalaiselle ruualle Suomen liputusta

Uutiset, keskiviikkona 18.09.2019

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen on pettynyt Antti Rinteen (sd.) hallituksen antamaan vastaukseen liittyen esityseen liputussuosituksen antamiseksi suomalaisen ruuan päiväksi. Heinonen olisi halunnut lisätä suomalaisen maanviljelijän ja ruuan arvostusta lisäämäällä kansallisen suomalaisen ruuan päivän liputuspäivien joukkoon. Suomalaisen ruuanpäivää vietettiin ensimmäistä kertaa 4. syyskuuta 2019.

-Ajattelin, että maamme hallitus olisi suhtautunut esitykseeni myönteisesti varsinkin, kun maatalousministerinä on keskustalainen Jari Leppä, joka on tehnyt hyvää työtä suomalaisen ruuantuotannon ja myös ruuan eteen. Viime kaudella esimerkiksi lisättiin pakollisia ruuan alkuperämerkintöjä ja ei varmasti ollut sattumaa, että juuri Leppä ainoana ministerinä sai jatkaa työtään samassa tehtävässä myös uudessa hallituksessa. Nyt olen pettynyt, että liputussuositusta ei kuitenkaan haluta antaa. Hallituksen mukaan Suomen luonnon päivä riittää tässä. Onhan ne nyt totta kai aivan eri asia, toteaa Heinonen.

Hallitus vastasi vastaavan ministerin toimesta Heinosen tekemään kirjalliseen kysymykseen syyskuun puolivälissä todeten, että ”ei ole erityisiä syitä antaa liputussuositusta suomalaisen ruoan päivän osalta.

-Olen kyllä hallituksen kanssa tästä aivan eri mieltä. Suomalaisen ruoka ja ruoantuottajat ansaitsisivat ehdottomasti tämänkin huomionosoituksen ja kiitoksen. Se myös hienolla tavalla korostaisi meidän hyvän ja laadukkaan ruuantuotannon tärkeyttä. Myös Reijo Karhinen esitti liputtamista suomalaiselle ruualle oman suomalaisen ruuantuotannon erityistehtävänsä loppuraportissa. Toivottavasti hallituksen pöydässä pohdittaisiin tätä asiaa vielä uudelleen. Seuraavaan suomalaisen ruuan päivään on nyt melkein vuosi ja asian ehtisi halutessaan vielä korjata ja hoitaa kuntoon.

Kommentit