Kansanedustaja Timo Heinonen muisti isovanhempiaan itsenäisyyspäivänä – ”Kiitollisuus päällimmäisenä tällaisena juhlapäivänä”

Uutiset, perjantaina 06.12.2013

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen osallistui Tasavallan Presidentin Sauli Niinistön Itsenäisyyspäivän vastaanotolle Tampereella puolisonsa Satu Suomalaisen kanssa. Poikkeuksellinen juhlapaikka antoi myös vapauksia juhlapukeutumiseen ja Heinonen halusi käyttää tämänkin mahdollisuuden hyväksi. Juhla-asua täydensivät muotisuunnittelija Jukka Rintalan asusteet. Myös isovanhempien perintö ja muisto näkyi ja tuntui juhlassa.

– Halusin tällä kertaa pukukoodin sen salliessa käyttää itsekin suomalaista suunnittelijaa ja suomalaista käsityötä. Muotisuunnittelija Jukka Rintalan kanssa olen saanut tehdä pitkään erilaista yhteistyötä ja aiemmin frakki-koodin aikaan en ole päässyt käyttämään häntä itsenäisyyspäivän juhlassa. Nyt asuni yksityiskohdat olivat Jukan (Rintalan) käsialaa, kertoi Timo Heinonen.

Aiempien vuosien tapaan Heinosen puvun taskussa oli mukana edesmenneen sotaveteraani vaarin sotilaspassi ja valokuva sekä isoäidin lottamerkki.

– Ne ovat olleet minulla aina mukava itsenäisyyspäivänä sydämen puoleisessa povitaskussa. Kiitoksena isovanhemmilleni heidän työstään sodassa ja sota-aikana ja myös sen jälkeen maata rakentamassa. Toinen isoisäni toimi kotirintamalla poliisitehtävissä, kertoi Heinonen.

Edesmenneet sukupolvet näkyivät myös Heinosen puolison juhla-asussa. Rintapielessä oli suomalaisen taitaiteilija Katariina Guthwertin uniikki rintakoru jonka keskiössä oli puolison isoäidin vanha kuva.

– Annoin tuon korun puolisolleni lahjaksi kun saimme toisen lapsen. Korussa on puolisoni isoäiti parikymppisenä eli juuri silloin kun hänestä oli tullut äiti. Koru oli samalainen kiitos ja muisto isovanhemmista, paljasti Heinonen ja kertoi korun keränneen juhlassa paljon huomiota ja kysymyksiäkin.

Kansanedustaja Timo Heinonen kehui vuolaasti Tampereen juhlaa ja erityisesti sen kohokohtaa konserttia.

– Konsertti oli sykähdyttävä. Moni siellä pyyhki silmäkulmiaan. Upea tunnelma ja uskoisin, että se välittyi myös yli 2 miljoonalle tv:nkin katsojalle. Siinä näkyi vahvasti myös presidenttimme ja ennen muuta hänen puolisonsa käden jälki. Kerta kaikkisen upea, ihasteli Timo Heinonen.

Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet Heinonen aloitti tänään jo aamusta kotikunnassaan Lopella Sankarihautausmaan kunniakäynnillä ja Itsenäisyyspäivän juhlalla.

Kommentit