Kansanedustaja Timo Heinonen Forssassa: Valtatie 2 ja myös poikittaiset liikenneyhteydet menestyksen perustana

Uutiset, maanantaina 25.03.2019

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen osallistui maanantaina 25.3.2019 Politiikan Värisuoraan Forssan Jokioisten Leivän kahvilassa. Puolentoistatunnin ajankohtaiskeskustelussa esille nousi monet valtakunnan ajankohtaiset asiat, mutta myös monet Hämeen ja erityisesti Lounais-Hämeen asiat. Heinonen sanoi menestyksen nojaavan jatkossakin hyviin liikenneyhteyksiin, mutta myös nopeisiin tietoliikenneyhteyksiin ja koulutusmahdollisuuksiin.

-Lounais-Hämeen kannalta on kyllä keskeisen tärkeää, että valtatie kakkonen saadaan hyvään kuntoon. Forssan seudulta pitää pystyä käymään nopeammin ja turvallisemmin töissä myös pääkaupunkiseudulla, totesi Timo Heinonen ja piti tärkeänä, myönsi kymppitien ja kantatie 54 kehittämistä.

Heinonen nosti esille myös paikasta riippumattoman työnteon kasvun ja tällöin avaintekijäksi nousee myös toimivat ja nopeat tietoliikenneyhteydet.

-Yritykset tarvitsevat toimivat laajakaistayhteydet ja valokuidut, mutta myös moni voisi tehdä yhä enemmän etätyöpäiviä kotonaan. Tämä avaisi mahdollisuuksia asua täällä ja tehdä myös työtä vaikka varsinainen työpaikka olisikin ruuhka-alueilla.

Heinonen muistutti myös siitä, että alueelta pitää löytyä myös osaavaa työvoimaan Forssan seudulla ja Lounais-Hämeessä toimiville yrityksille. Alueen Hämeen Ammattikorkeakoulun opetusta ja tarjontaa tulee vahvistaa, mutta myös ammattikoulusta.

-Osaava työvoima on yritysten menestyksen ja toimintaedellysten kannalta keskeisen tärkeää. Ja kyllä AMK-tasoinen koulutus on seutukaupunkien kannalta kaiken kasvun ja pärjäämisen edellytys, muistutti Heinonen.

Forssan Politiikan Värisuoraan osallistui Heinosen lisäksi SDP:n Tarja Filatov ja vasemmistoliiton Aino-Kaisa Pekonen. Vastaavia tilaisuuksia on järjestetty tänä keväänä jo Hämeenlinnassa, Janakkalassa, Riihimäellä, Heinolassa, Lahdessa ja Orimattilassa.

Kommentit