Kansanedustaja Timo Heinonen: Ampumarataverkko ja ampumaharrastus turvattava koko maassa

Uutiset, sunnuntaina 31.03.2019

Kokoomuksen kansanedustaja ja päättyvällä vaalikaudella myös puolustusvaliokunnassa ja Valtiovarainvaliokunnan hallinto- ja turvallisuusjaostossakin vaikuttanut Timo Heinonen pitää välttämättömänä, että ampumarataverkko pidetään koko Suomessa kattavana. Seutukunnalliset ja maakunnalliset ampumaradat pitää turvata myös Etelä-Suomessa ja mahdollistaa näin niin urheiluammunta, mutta myös maanpuolustuksen reserviläisten sekä metsästäjienkin ammunnan harjoittelu. Heinonen otti asiaan kantaa Lopella järjestäessään perinteisen Naisten Ampumaratapäivän Lopen Ampumaurheilukeskuksessa.

-Olen seurannut hieman huolestuneena sitä, että ampumarataverkkomme on supistunut mm. varuskuntien loppumisten myötä, mutta myös erilaisten ympäristö- ja meluasioiden vuoksi. Pidän kyllä välttämättömänä, että vähintään seutukunnallisten ja maakunnallisten ampumaratojen jatkot turvataan myös luvituksen kautta. On toki tärkeä huolehtia koko ajan siitä, että mm. äänivallit ovat riittävät ja nämä asiat otetaan huomioon kun ratoja kehitetään ja pyöritetään, totesi Timo Heinonen.

Heinosen kotikunnan Lopen Ampumarata on ympäristöasiat hyvin huomioon ottava ja rata laajenee nyt omalla olemassa olevalla alueellaan valmistautuen vuoden 2021 SM-kilpailuihin. Heinonen on toiminut pitkään kotikuntansa edustajana radan vuosikokouksissa.

-Olen pitänyt koko ajan huolta siitä, että äänien hallintaan laitetaan panoksia vuosittain. Vaikka nyt ei olekaan ollut ongelmia niin niihin on syytä varautua koko ajan lisäten niin metsän äänieristystä kuin myös maavalleja, muistutti Heinonen.

Heinonen kertoi ampumaurheilukeskusten olleen esillä myös tänä vuonna Valtion Liikuntaneuvostossa. Oulun seudulle suunnitellaan jopa MM-tason ampumaurheilukeskusta ja Helsinkiin korkeantason sisärataa. Heinonen sanoo suhtautuvansa näihinkin myönteisesti.

-On tärkeä, että ammuntaharrastuksen pariin pääsee myös kaupungeissa ja että maassamme on myös ammunnassa kv-tason kilpailupaikat. Mutta erittäin tärkeänä pidän sitä, että metsästäjillä on hyvä harjoittelupaikat lähellä omaa kotiaan ja että myös reserviläisten ammuntaharjoittelulle on ajanmukaiset ja hyvät edellytyksen, totesi Heinonen.

Heinosen järjestämä Naisten Ampumaratapäivä oli osa hänen erilaisten vaalitapahtumien sarjaa. Heinonen kertoi haluavansa nostaa näillä esille myös tärkeitä asioita.

-Käsityö ja yrittäjyys ovat olleet näissä teemana, lasinpuhallus ja nuortenillat ja nyt sitten tämä ampumaratailta. Nämä ovat olleet kyllä erittäin onnistuneita ja pidettyjä. Seuraavaksi tiistaina on tulossa lapsiperheiden Risto Räppääjä -leffailta Hämeenlinnan BioRexissä. Sen lähes 200 lippua varattiin loppuun parissa päivässä, kertoi Heinonen.

Kommentit