Kansalta tyly tuomio Vihreiden toiminnalle – Vihreät romahtaa HS-gallupissa historiallisen alas

Blogi, keskiviikkona 23.12.2020

Viime viikkojen Vihreiden toiminta ei näytä keräävän kansalta kiitosta. Tuoreimman 23.12.2020 julkaistun Helsingin Sanomien gallupin mukaan puolueen kannatuksesta sulaa lähes kymmenesosa ja puolue putoaa alle 10 prosentin kannatuslukuihin.

HS-gallup joulukuulle 2020

Edellisessä gallupissa Maria Ohisalon johtama puolue kirjasi itselleen vielä 11,1% kannatuksen, mutta nyt joulukuun tapahtumien jälkeen kannatuskirjataan luvulla 9,9%. Lukema on Vihreille huonoin yli viiteen vuoteen. Aiemmin vihreiden kannatus on ollut alle kymmenen prosentin kesällä 2015.

Näyttää siltä, että suomalaiset eivät hyväksy vihreiden toimintaa perustuslakivaliokunnan politisoimisessa ja myös varmasti ministerin lainrikkomisen vähättely ja myös ”peittely” näyttäisi saavan kansalta tuomion. Mielenkiintoista onkin nähdä miten Ohisalon käy puolueen puheenjohtajana ja/tai missä vaiheessa Vihreät jättävät Marinin hallituksen missä he jäävät suurta kansansuosiota nauttivan pääministerin varjoon?

Myös keskustan asema vasemmistohallituksen pönkäpuolueena käy entistä tukalammaksi. Puolueen kannatus laskee jälleen ja myös Annika Saarikon vasemmistolaistunut keskusta lähestyy uhkaavasti 10 prosentin kannatuksen haamurajaa. Turvesekoilu ja myös autoilun kurittaminen ja moni muu perinteikkääksi koetun keskuslaisen politiikan unohtaminen nakertaa puolueen kannatusta. Näyttää myös Vihreiden vankka tukeminen aina jopa lainrikkomuksien hyväksymiseen asti syövän keskustan peruskannattajien luottamusta. Osa näyttää jo haikailevan Sipilän ja Kulmunin kausia?

Perussuomalaiset jatkaa vakaasti kakkosena ennen meitä. PS:lle hieman nousua ja meille muutama kymmenys laskua. Eihän luvut meilläkään sellaisia ole mitä tavoitellaan, mutta itse uskon, että alkava vuosi tulee vielä rajustikin puolueiden kannatuslukuja heittelemään. Ihmisille alkaa paljastua mitä vasemmistohallituksen politiikka tarkoittaa työllisyydelle ja yrittäjyydelle ja mikä Marinin puolueelle aidosti on arvokasta ja tärkeää.

Mielenkiintoista näitä gallupejakin aina vähän tutkailla. Tänään Hämeenlinnaan isän kanssa käymään ja pienin jouluvalmisteluin juhlaa kohden.

Kommentit