Kaksi vuotta Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainaan – Ukraina ja Ranska allekirjoittivat kahdenvälisen kymmenvuotisen turvallisuussopimuksen

Blogi, lauantaina 24.02.2024

Varhain aamulla 24. helmikuuta 2022 Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti televisiopuheessaan sotilasoperaation alkamisesta.

Venäjä oli hyökännyt täydellä sotavoimalla itsenäisen ja vapaan Ukrainan kimppuun. Tänään tuosta hetkestä on kulunut tasan kaksi vuotta. 730 kunnian päivää on takana Ukrainan taistelussa ja sota jatkuu.

Venäjä on nyt niskan päällä. Pohjois-Korea näyttää pystyvän parempaan kuin länsi. Venäjällä riittää tykinammuksia ja myös miehiä. Toki diktaattori Putinilla ei ole minkäänlaista väliä miten paljon omia nuoria venäläismiehiä ja -naisia rintamalla kaatuu. Uhrilla ei ole mitään arvoa hänelle. Yhdysvallat kiistelee merkittävän 60 miljardin euron apupaketin kanssa sisäisesti ja länsi keskittyy juhlapuheisiin. Olenkin itse vedonnut, että jokainen maa nyt tekisi yhden lisäpäätöksen ja katsoisi varastoistaan vielä erän tykinammuksia Ukrainalle. Jos Ukraina kaatuu, niin kaikki tykinammuksemme menevät. Venäjää ei pysäytä sen jälkeen mikään.

Siksi nyt on tärkeää tehostaa apua ja antaa lisää. Olen varma, että varastoistamme löytyy lisää annettavaa ja samaan aikaan kaikki linjastot pitää saada 24/7/365 tuotantoon ammusten varmistamiseksi myös jatkossa.

Tänään sytytän kynttilän jokaiselle sodan uhrille. Erityisesti ukrainalaisten taistelu on sykähdyttänyt ja heidän sankarivainajia muistamme tänään. Ukraina taistelee meidän kaikkien puolesta.

Ja jos Ukraina lopettaa taistelun, maata ei enää ole. Jos Venäjä lopettaa taistelun, tulee rauha.

Avun antamista tulee myös jatkaa pitkään. Ensin niin kauan, että Ukraina voittaa ja saadaan Ukrainan hyväksymä rauha. Tämän jälkeen tarvitaan vielä apua pitkään maan jälleenrakentamiseksi.

On ollut hieno huomata, että eri maat ovat nyt allekirjoittaneet kahdenvälisiä turvallisuussopimuksia Ukrainan kanssa. Viimeksi Ukraina ja Ranska allekirjoittivat kymmenvuotisen turvallisuussopimuksen. Saman päivänä Ukraina allekirjoitti vastaavanlaisen sopimuksen Saksan kanssa ja aiemmin jo Iso-Britannian kanssa. Pitkäaikaisen sopimuksen avausvuonna eli tänä vuonna Ranska antaa Ukrainalle tukea kolme miljardia.  Sopimuksen tarkoitus on palauttaa Ukrainan alueellinen koskemattomuus kansainvälisesti tunnustettujen rajojen sisälle ja estää Venäjän uusia hyökkäyksiä. Sopimuksessa todetaan lisäksi, että sen on määrä helpottaa Ukrainan tulevaisuuden tietä kohti EU- ja Nato-jäsenyyksiä.

Toivon, että Suomi tekee vastaavan turvallisuussopimuksen Ukrainan kanssa. Asiamme on nimittäin yhteinen.

Slava Ukraini!

….

Kello 22.15. Tämäkin oli ihan tavallinen julma sodan päivä Ukrainassa. Sota jatkuu ja rauhaa ei ole näköpiirissä. Toivottavasti tämäkin päivä herättänyt länttä auttamaan lisää – edes riittävästi.

Onnea myös itsenäisyyspäivää viettävälle Virolle! Pidetään yhdessä huolta, että vapautemme säilyy ja kestää.

🇺🇦🇫🇮🇪🇪

 

 

 

 

Kommentit