Kaksi viikkoa vain suomalaista ruokaa.

Blogi, perjantaina 28.02.2014

Huomenna kampanjamme käynnistyy. Kaksi seuraavaa viikkoa syömme vain suomalaista ruokaa. Jo tänään eduskunnassa järjestimme tempauksen tiimoilta avaustilaisuuden lainsäätäjille ja päivän aikana upea joukko kansanedustajia kävikin tutustumassa paikalla olleisiin yrityksiin ja myös tuomassa oman tervehdyksensä kampanjalle.

Nyt mukana Facebookissa on jo yli 2800 osallistujaa kampanjaamme ja ryhmä ja joukko kasvaa koko ajan. Ja tämän idea onkin olla aktiivinen ja yhteisöllinen kaksiviikkoinen. Niin että FB-ryhmässä käydään keskustelua millaisia haasteita viikon aikana tulee eteen, mistä löytyy hyvää suomalaista ruokaa, tuntuuko joku tuote hieman huijaukselta eli ulkomaalaista ruokaa suomalaisessa paketissa jne. Jo viime vuonna tämä keskustelu ja kommentointiosuus oli kampanja yksi parhaista anneista. Ja jälleen mukana myös lukuisia elintarvikealan toimijoita ja tuottajiakin seuraamassa mistä me suomalaisen ruuan ystävät oikein siellä puhumme. Ja toivottavasti he myös osallistuvat keskusteluun. Ja ehkä muuttavatkin jälleen jotain omissa toimintatavoissaan tämän toisenkin tempauksen voimasta.

Tänään eduskunnan lähetystöjen vastaanottotilassa on esillä niin 100% suomalaista leipää kuin lihatuotteitakin. Mutta myös suomalaisia mausteita ja suomalaista yrittiteetä. Ja kokoavana voimana Ruokatieto yhdistys Hyvää Suomesta Joutsenlippu-merkin kanssa. 

Ja täytyy jo nyt nostaa yksi onnistuminenkin tänne. Viime vuonna eduskunnan ruokalassa ei saanut suomalaista leipää eikä edes kaikkina päivinä lautaselle mitään muuta kuin perunaa ja porkkanaraastetta. Nyt eilen ravintoloista vastaava Fazer Amica kertoi muuttavansa salaattipöydän suomalaiseksi. Pöytään tulee aiempaa enemmän ns. kausiherkkuja eli todennäköisesti porkkanaa, lanttua, punajuurta jne. Ja näinhän sitä pitäisikin syödä. Ei ruokapöydässä tarvitse ympäri vuoden olla kaikkia herkkuja vaan eri herkuista voi nauttia eri vuodenaikoina. 

Kampanjastartissamme kävi eduskunnassa kansanedustajia paikalla kaikista puolueista. Eduskunnan lähiruokaverkoston varapuheenjohtaja Sari Sarkomaa kävi pitämässä myös pienen ex tempore puheen kuten myös lukuisat muut kansanedustajat. Estradi oli siis avoin ja varattu kaikille halukkaille kansanedustajille joille suomalainen ruoka on sydämen asia. Yrityksistä mukana olivat Vääksyn Mylly, Mikkolan Suoramyyntitila, Keinuhongan lihatila, Heikkilän Yrittitila, Haagan Leipä, Ruislandia ja Ruokatieto. Kiitos teille kaikille.

Huomenna sitten suuhun vain suomalaista ruokaa. Lähde mukaan kokeilemaan miten onnistuu? Liity ryhmäämme: Kaksi viikkoa vain suomalaista ruokaa.

Ja samalla sovimme myös, että kampanjamme saa myös toisen tilaisuuden tässä. Sinne sitten kutsutaan kaikki mukana olleet. Palataan siihen.

Lupasin viime sunnuntaina, että Blogini 8-vuotispäivän kunniaksi teen avoimen kutsun eduskuntaan teille blogini lukijoille. Päivää emme vielä saaneet eduskunnasta varmistettua, mutta huhtikuulle se tulee. Toivottavasti saamme päivän kalenteriin ensi viikon aikana ja teillekin sitten tänne tietoon. Ja upea juttu kuinka moni jo teistä onkin vierailun perään kysellyt. Tehdään siitäkin hieno juttu blogini ystävien kesken 🙂

Nyt eduskunnan viikko päätökseen. Hetki sitten maamme hallitus sai eduskunnalta luottamuksen selkein numeroin. Nyt kotia kohden ja illalla Lopen Teatterin ensi-iltaan. Hetkiä Talvisodassa.

 

Kommentit