Jyväskylän Harjulla yli 19 500 henkeä seuraamassa rallia – Ennätysmäärä väkeä liikkeellä Keski-Suomen sorateillä

Blogi, perjantaina 05.08.2022

71. Jyväskylän ralli on kerännyt Keski-Suomeen pitkästä aikaa ennätysmäärän rallikansaa. Eilen itseasiassa illalla teimme Harjun yleisöerikoiskokeella kaikkien aikojen yleisöennätyksen, kun Harjun avauspätkää seurasi yli 19 500 maksanutta katsojaa. Sellaista väkimäärää ei Harjulla ole koskaan ennen nähty – ei edes 1990-luvun menestysvuosina – mutta nyt nähtiin, kun ”markkinointipäällikkö” Kalle Rovanperä on koko alkukauden tehnyt pientä mainostyötä kotikisaa varten. MM-sarjan ylivoimainen johto ja voitosta voittoon edennyt kausi on ollut parasta mitä kotikisa on voinut odottaa. Olikin eilen huikea tunnelma päästä selostamaan lähes kaksikymmentätuhatpäiselle yleisölle livenä tätä Secto Rally Finlandin avauspätkää.

No, tänään sitten kävi toki se mitä pelkäsimme ja mikä on joskus aiemmin ollut muutaman kerran lähellä. Väkeä oli Lankamaan erikoiskokeelle menossa niin paljon, että kaikki eivät mahtuneet, ehtineet tai menneet luvallisille ja turvallisille katselupaikoille. Ensi kertaa Jyskälän historiassa erikoiskoe jouduttiin peruuttamaan liian katsojamäärän takia. Iso pettymys ja harmin paikka, sillä tältä toiselta Lankamaan vedolta oli lupa odottaa niin Esapekka Lapin hyökkäystä kuin myös aura-autonroolia perjantaipäivän tehneen Kalle Rovanperänkin hyökkäystä. Nyt se jäi tuolta näkemättä, mutta onneksi tässä kisaa on vielä jäljellä.

Toisen kerran selostin hetki sitten Harjun yleisöerikoiskokeen ja nyt huollon kautta kisa jatkuu. Suomalaiset hyvissä iskuasemissa ja odotetuillakin sijoilla, kun ensimmäisenä reitille lähteminen hieman haittaa tämän päivän Kallen menoa. Ott Tänakk nyt johtaa kisaa, mutta ei ainakaan vielä ole pystynyt paremman lähtöpaikkansa turvin repimään sellaista eroa Kalleen ettei sitä huomenna ajamalla kiinni otettaisi. Ei muuta kuin eteenpäin.

Kommentit