Jyskälä kokoaa yhteen legendat, mestarit ja tulevaisuuden mestarit – Suomen MM-ralli tarjoaa jälleen parastaan

Blogi, lauantaina 06.08.2022

Suomen MM-ralliviikonloppu jälleen siis käynnissä ja aivan huikeaa upeaa tunnelmaa tämäkin kerta jälleen tarjoillut. 71. kerran ajettavat Jyväskylän Suurajot eli nykyisin Secto Rally Finland kokoaa yhteen tietenkin aina rallin parhaat ajajat, mutta kerta toisensa jälkeen myös lajin legendat ja mestarit. Tänäkin viikonloppuna Jyskälän hengestä on nauttimassa niin Tommi Mäkinen, Markku Alen, Marcus Grönholm, Juha Repo ja monet muut. Ja totta kai yksi MM-rallimme ikoneista ja todellisista legendoista Simo R. Lampinen.

Ja muuten tietäjät tietävät yhden ennätyksen, mitä ei Kalle Rovanperä enää pysty nappaamaan?

Kyllä, ihan oikein. Kallesta ei enää voi tulla kaikkien aikojen nuorinta Suurajojen voittajaa. Viime vuonna voitto olisi hänestä sellaisen tehnyt ja Simo Lampinen olisi joutunut nuorimman tittelin Kallelle antamaan, mutta ”enää” yli 21 vuotiaana ei edes tämän vuoden voittokaan tätä tittelin kantajaa uusiksi laittaisi. Motorsport-historiaa ja tietoa sekin.

Simohan ajoi aikanaan monet kerrat Jyskälän voittoon. Ralliuransa hän aloitti jo 18-vuotiaana voittaen Suurajot 1963, 1964 ja 1972. Hän oli Jyväskylässä myös kolme kertaa toinen ja kerran kolmas ja sijoittui kilpailussa kaiken kaikkiaan 15 kertaa yleiskilpailun viiden parhaan joukkoon. Maailmalla voitot Simolle kirjattiin RAC-rallissa 1968, Skotlannin rallissa 1969 ja Portugalin rallissa 1970. Ja vuonna 1965 hän voitti luokkansa Le Mansin 24 tunnin ajossa Triumph GT6 -autolla. Vuonna 1979 päättyneen kilpauransa aikana Simo ajoi 35 rallin MM-osakilpailua ja jatkoi ajajauransa jälkeen sitten rallin parissa mm. Suomen MM-rallin parissa kilpailunjohtajana ja monessa muussa.

Upea mies ja legenda. Hieno ystävä ja on mahtavaa, että vuosi toisensa jälkeen Simon aina tänne Jyskälään uudelleen ja uudelleen tulee. Ja miksi ei tulisi. Onhan tämä aivan ainutlaatuinen viikonloppu vuodesta toiseen.

Tänäänkin Keski-Suomen sorateillä on nähty ennätysmääriä yleisöä ja hetki sitten saimme jakaa tämän vuoden Vetomiesten palkinnot täällä Paviljongissa. Täälläkin väkeä todella paljon ollut liikkeellä aamusta lähtien ja ennen muuta ruuhkaa on ollut muuan Toyotan huoltopilttuilla. Taistelu Kallen ja Jonnen johdolla jatkuu. Toivottavasti ero eilen lähtöpaikastaan hyötyneeseen Ott Tänakkiin saataisiin tänään kurottua alle kymmeneen sekuntiin. Sen voisi hyvinkin huomenna hyökätä kiinni ja voittoon! Voittoon siis kaikkien aikojen toiseksi nuorimpana kuljettajana.

Taistelu jatkuu ja mukana voittotaistossa on myös vielä Esapekka Lappikin. Hyvää suomalaisvääntöä! Nyt ei nostella!

Kommentit