Jyrki Katainen Hämeessä Riihimäen kokoomus esitti asemalaiturien korjauksen kiirehtimistä

Uutiset, lauantaina 18.10.2008

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen kiersi koko lauantain 18. lokakuuta Hämettä. Kuuden Korvakahvilan kiertua käynnistyi jo aamuvarhaisella Riihimäeltä ja matkaansa puheenjohtaja sai riihimäkeläisten esityksen. Riihimäen kokoomus esitti kannanottossaan, että risteysaseman asemalaiturit tulisi korjata nyt tehtävän asemanseudun kokonaisremontin ja kehittämisen yhteydessä.

Kokoomuslaiset pitivät tärkeänä, että risteysaseman laiturit saatettaisiin esteettömiksi samaan aikaan kun asemanseutua kehitetään vahvasti kaupungin toimesta.

– Asemanseudulle on syntynyt merkittävästi uusia liiketiloja ja rakentamistyö jatkuu koko ajan. Matkakeskus parantaa julkisenliikenteen käyttöä merkittävästi, totesi Riihimäen kokoomuksen puheenjohtaja Taina Ojapalo valtiovarainimisterille ja totesi, että asemalaiturien korjaus pitäisi hoitaa samaan aikaan kuntoon.

Riihimäen asemalaiturit ovat vanhentuneet ja juniin nouseminen on liikuntarajoitteisille erittäin vaikeaa. Asemalaitureita tulisikin korottaa nopeasti.

– Nopeana ratkaisuna voisi ainakin korottaa väliaikaisesti osan asemalaitureista jos varsinainen asemapihan remontti venyy. Se on vähintä mitä pitäisi nyt tehdä, totesi Riihimäen kokoomuslaiset.

– Aseman ulkopuolisen peruskorjauksen suunnittelu tulisi samalla käynnistää jo ensi vuonna ja saada näin asemanseutu kokonaisuutena kuntoon mahdollisimman pian.

Heinoselta tuki kokoomuksen esitykselle

Jyrki Kataisen kanssa Hämettä kiertänyt kansanedustaja Timo Heinonen allekirjoitti Riihimäen kokoomuksen toiveet ja esityksen. Heinonen totesi, että pikaisella kevyemmälläkin remontilla voitaisiin esteettömyys hoitaa ainakin väliaikaisesti. Heinonen kuitenkin painotti, että asemalaiturien ja asemapihan kokonaisremontin suunnittelu ja toteutustyö pitäisi saada käyntiin mahdollisimman pian.

– Riihimäen kaupunki on ottanut nyt sellaisen kehittämisotteen koko asemanseudulle, että olisi tyhmää jättää laituriremontti toteuttamatta. Ajatus kevennystä ratkaisusta jo ensi vuodelle olisi minusta perusteltu. Laituria voisi korottaa asemarakennuksen lipan ulkopuolelta muutaman kymmenen metrin matkalta helpolla ja kyvyemmillä ratkaisuilla ja näin ainakin osaa vaunuja saataisiin ajanmukaiset kulkuyhteydet, totesi Timo Heinonen.

Aamulla puolikymmeneltä Hämeenkadun varressa sijaitseva Riihimäen Korvakahvila oli jokaista paikkaa myöten täynnä. Kataisen puheenvuoron aikana väkeä tungeksi sisään koko ajan lisää. Riihimäeltä Katainen ja Heinonen jatkoivat matkaan Janakkalan Tervakoskelle ja sieltä Hämeenlinnan torille.

Janakkalassa uskotaan voimasuhteiden kääntyvän

Tervakoskella ministerin ja kansanedustajan ottivat vastaan paikalliset kokoomuslaiset Korvakahvilateltallaan. S-Marketin pihalla väkeä riitti Riihimäen tapaan tungokseen asti ja keskustelu oli vilkasta. Janakkalan kokoomuslaiset ehdokkaat totesivat, että ehdokashankinta onnistui hyvin ja viikon kuluttua vaaleista odotetaan hyvää tulosta. Katainen kuitenkin muistutti, että vaikka myös valtakunnalliset gallupit lupailevat hyvää niin nyt on vasta kymmenen prosenttia äänistä annettu.

– Työtä pitää jatkaa loppuun asti. Tekijänaisia ja tekijämiehiä tarvitaan nyt kunnanvaltuustoihin, korosti Katainen ja loi uskoa entisestään lisää.

Timo Heinosella riitti myös Tervakoskella vientiä. Heinosen sukua asuu Tervakoskella, mutta myös hyvä yhteistyö paikallisten toimijoiden kanssa on vahvistanut siteitä.

– Monta tuttua oli tänäänkin paikalla ja tottakai ne terveiset aina lämmittävät mieltä. Mutta erityisen hienoa on se, että uutta väkeä oli Janakkalassakin todella paljon liikkeellä, totesi Heinonen.

Hämeenlinnan torilla jatkui sama tunnelma ja viileän tuulen muuttuminen syksyiseksi auringonpaisteeksi sai väen erityisen hyvälle tuulelle.

– Hämeenlinnan torilla on aina hyviä väkeä, mutta tottakai tämä puolenpäivän auringonpaiste kruunasi jutun. Esillä oli niin eläkkeet, verotus, koululiikunta kuin finanssikriisikin, luetteli Timo Heinonen torilla käymiensä keskustelujen aiheita.

Hämeenlinnan torilta puheenjohtaja Jyrki Katainen jatkoi Häme-päiväänsä Hattulaan Parolan torille, Kauppakeskus Tuuloseen sekä Lammin S-Marketille. Heinosen päivä jatkui iltapäivällä Helsingissä Ratsastajaliiton ja Ypäjän Hevosopiston vieraana FIM Horse Showssa.

Kommentit