Jyri Häkämies Päijät-Hämeessä – Lahti, Heinola, Hartola, Sysmä, Asikkala ja Orimattila

Uutiset, maanantaina 31.01.2011

Puolustusministeri Jyri Häkämies vietti tammikuun viimeisenä päivänä todellisen Häme-päivän. Aamusta alkanut Päijät-Hämeen kiertue startattiin Lahdesta Päijät-Parlamentistä ja tämän jälkeen päivä jatkui Kokoomus Kuuntelee -kiertueella Heinolaan, Hartolaan, Sysmään, Asikkalaan ja Orimattilaan. Häkämiehen kanssa koko Päijätkiertueen kiertänyt Hämeen Kokoomuksen puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen oli tyytyväinen antiin.

– Vaikka olimmekin liikkeellä keskellä arkipäivää ja jo aamupäivästä lähtien niin väkeä silti riitti. Joku joskus väitti, että nosteemme on laskenut, mutta kyllä tämä päivä osoitti, että kaikkea muuta. Heti kiertueavaus Heinolan torilla veti väkeä lähes ruuhkaksi asti, jos sellaista nyt torille saa aikaiseksi, kertoi Timo Heinonen.

Lahti-Hallissa Päijät-Parlamentissä aamulla puhunut Jyri Häkämies viitoitti puheessaan tietä ylös julkisentalouden kestävyysvajeesta. Täysi sali kuunteli ministerin puhetta tyytyväisenä ja kokoomuksen viikonloppuna esittelemä tulevaisuuden veroratkaisu keräsikin kahvipöytäkeskustelussa lähes varauksettoman tuen.

– Esitystämme on kyllä kiitelty laajasti. Näyttää siltä, että olemme onnistuneet rakentamaan kokonaisuuden jonka voi hyväksyä kaikki suomalaiset ja täytyykin muistaa, että me emme tee esityksiämme yhden eturyhmän näkökulmasta niin kuin usein kaksi muuta suurempaa puoluetta vaan me rakennamme aina kokonaisuuden jolla koko maa voisi paremmin, totesi Heinonen kahvipöydässä.

Lahden ja Heinolan jälkeen kiertuepäivä jatui Hartolaan ja Sysmään ja kolme toritapahtuman jälkeen luvassa oli lämpimät sisätilat Asikkalan Vääksyn rannassa.

– Hartolassa ja Sysmässäkin väkeä oli liikkeellä ja sitten Asikkalassa jälleen täysi tupa. Hyvä tunnelma ja keskustelussa niin puolustusvoimien tulevaisuus kuin Lahden seudun Uusikunta-hankekin. Itse olen sitä mieltä, että pakoista näissä ei kannata nyt puhua yhtään mitään. Kyllä tällaisten asioiden pitää rakentua luottamuksen varaan ja yhteiseen tahtoon ja minusta nyt kaikkien pitäisi kunnioittaa tehtyä päätöstä, pohti Heinonen.

Hämeen Kokoomuksen kansanedustajaehdokkaiden ja Jyri Häkämiehen kiertue päättyi illan jo hämärtyessä Orimattilan Korva-mökille. Lämmin kahvi teki jälleen kauppansa niin paikalle tulleille orimattilalaisille kuin koko päivän ahkeroinneilleen kansanedustajaehdokkaille.

– Hieno päivä. Täytyy kyllä hattua nostaa upealle ehdokasjoukkueellemme joka tänäänkin teki töitä upeasti yhdessä, kiitteli Timo Heinonen ja kiitti samalla myös kiertueen järjestelyistä vastanneita Päijät-Hämeen kuntien kokoomusyhdistyksiä.

– Niinhän se on että ei tällaista päivää pystyisi millään järjestämään ja tekemään ilman suurta talkoojoukkoa. On hieno huomata, että yhteishenkeä löytyy ja tekijöitä kaikista kunnista.

Kommentit