Juha Sipilän hallitukselle luottamus selvin numeroin – eduskunnan arki alkaa

Blogi, torstaina 04.06.2015

Eduskunnassa äänestimme tänään pääministeri Juha Sipilän hallituksen luottamuksesta. Hallitusohjelman keskustelut siis päättyivät eilen ja tänään eduskunta pääsi sanomaan siitä myös äänestäen mielipiteensä. Hallitukselle luottamusta äänesti peräti 114 kansanedustajaa ja vain 72 äänesti vastaan. Arki siis käynnistyy tästä ja toivottavasti uudet ministerit saavat mahdollisimman pian myös esityksiä eduskuntaan. Sitä ennen nimittäin yksikään päätetty asia ei ole vielä arkeen asti päässyt. Ja nyt olisi todella tärkeää jo luottoluokittajienkin silmissä saada päätöksiä aikaan kesän ja alkusyksyn aikana talouden tasapainottamiseksi. Keltaisen kortin saimme jo EU:lta taloutemme hoidosta ja seuraavaan askelta en ainakaan itse halua nähdä.

Lyhyen istunnon jälkeen pidimme vielä eduskuntaryhmän kokouksen missä päätimme lopullisen valiokuntapaikkajakomme. Maltti on ollut valttia ja tänään otin sitten uralla aimo harppauksen eteenpäin. Minut valittiin eduskunnan tärkeimmän valiokunnan, valtiovarainvaliokunnan, jäseneksi ja samalla myös sen yhdeksi jaostopuheenjohtajaksi. Vetovastuulleni tulee mm. asuntopolitiikka ja rakentaminen.

Lisäksi jatkan toisen kauden ulko- ja turvallisuuspolitiikan parissa puolustusvaliokunnassa Ilkka Kanervan johdossa. Ja tänään myös minut valittiin IPU:n Suomen delegaatioon. Kiitos siis luottamuksesta ja jotain vielä tässä tulollaan.

Lisäksi meidän eduskuntaryhmä esittää kansanedustaja Kari Tolvasta lakivaliokunnan puheenjohtajaksi ja kansanedustaja Ilkka Kanervaa meidän puolustusvaliokunnan puheenjohtajaksi. Kansanedustaja Anne-Mari Virolaista esitetään suuren valiokunnan puheenjohtajaksi.

Tällainen päivä tällä kertaa ja huomenna jatkamme. Ja valitettavasti tällä kertaa myös Puolustusvoimain Lippujuhla jäi väliin eduskunnan äänestysten ja päätöskokousten takia. Mutta Suomenlippu salossa ja uskottavan maanpuolustuksen eteen tänäänkin työtä tehty. Meidän täytyy saada korjattua vielä valtiontalouden tekninen kehyskin niin että parlamentaarisen työryhmän esittämä puolustusvoimein lisämääräraha tosiasiallisesti täyttyy. Tässä meidän täytyy nyt patistella tuoretta puolustusministeri Jussi Niinistöä pitämään kiinni lupauksistaan ja ennen muuta yhdessä sovitusta.

Kommentit