Joulua kohden – Ihastuttava läksiäisjuhla piispa Irja Askolalla ja metropoliitta Ambrosiuksella

Blogi, keskiviikkona 20.12.2017

Tänään päivä ja joulunalunen huipentui kahteen ihastuttavaan hetkeen. Päivä alkoi valtiosalissa puhemies Maria Lohelan perinteisillä joulukahveilla missä esiintyy vuosittain Sibeliuslukion kuoro. Sellainen hetki, missä joulu tulee sydämeen ja silmäkulmaankin.

Illalla sitten Sofiassa kahden arvostetun läksiäiset. Piispa Irja Askola ja metropoliitta isä Ambrosius olivat kutsuneet ystäviään yhteiseen iltahetkeen. Kaunis ekumeeninen iltahartaus ensin Sofian kappelissa ja sitten yhdessäoloa ja kohtaamisia tunnelmarikkaassa ympäristössä. Irja ja Ambro kumpikin omalta osaltaan ja omilla tahoillaan olivat ja ovat jatkossakin vahvat omatunnon äänet ja herättelijät keskustelussa ja toiminnassa. Toivottavasti heidänkaltaisiaan tulee kirkkoihimme jatkossakin. Suurta sydäntä, sydämellisyyttä, sydämensivistystä.

Mutta näiden välissä eduskunnassa vielä oli äänestyksiä. Yksin tänään yli 400 äänestystä. Näin ensi vuoden budjetti valmiiksi ja eduskunta voi osaltaan kääntää sivua kohti uutta vuotta. Itsenäisen Suomen 100. juhlavuosi näin eduskunnan osalta päätökseen. Kirjamme sata seuraavaa sivua alkaa tästä.

 

Kommentit