Jos teemme historian kokoomuslaisinta politiikkaa, niin miksi kannatuksemme on sitten vain 17%?

Blogi, torstaina 09.06.2016

Minun korvaani särähti pahasti kun puheenjohtaja Alexander Stubb totesi nykyhallituksen tekevän historian kokoomuslaisintan politiikkaa. Minusta emme tee historian kokoomuslaisinta politiikkaa – kokoomuslaisessa politiikassa ei koulutuksesta, sivistyksestä ja tieteestä ja tutkimuksesta leikkattaisi tällä tavalla. Emme siis tee nykyhallituksessa historian kokoomuslaisinta politiikkaa. Sellaiseksi nykypolitiikkaa voisi kutsua ehkä silloin jos vaikeinakin aikoina nykyhallitus olisi päättänyt panostaa osaamiseen ja sivistykseen niin kuin taloutta nykyhallituksen tapaan 90-luvulla tervehdyttänyt Aho-Viinanen ja Lipponen-Niinistö -kaksikot tekivät. Vaikka jouduttiin tekemään kipeitä säästöpäätöksiä niin samaan aikaan panostettiin osaamiseen ja annettiin näin kasvulle hyvää maaperää ja menestystarinoille siemeniä.

ORPO_FB_ylakuva_315x851px_5 (1)Jos nykyinen politiikka olisi edes vahvasti kokoomuslaista niin ei meidän kannatuksemme olisi nykyisen 17 prosentin tasolle juuttunut. Nykyhallituksen politiikalla Keskusta porskuttaa gallup-kärjessä maamme suurimpana puolueena ja pystynyt pitämään jopa oppositiosta kaikkea vastustavat ja populismillä ratsastavat demarit takanaan. Mutta demaritkin selvästi meidän edellä ja mikä myös huolestuttavaa myös Vihreät hengittävät meidän niskaan jo virhemarginaalin päässä. Eilen Ylen gallup itseasiassa tarkoittaisi todennäköisesti sitä, että Helsingissä Vihreät nousisivat suurimmaksi puolueeksi ja ottaisivat pääkaupungin pormestarin paikan ja itseasiassa monet muutkin kaupungit saisivat vahvan Vihreiden vallankumouksen. Keskusta miehittäisi vahvasti maakunnat ja maaseutukunnat ja SDP pienemmät kaupungit. Tällä tahdilla ja kannatuksella emme missään tapauksessa pysty pitämään suurimman kuntapuolueen asemaa itsellämme – sitä mikä isolla työllä, jalkatyöllä ja kenttätyöllä, ja hyvällä ehdokasasettelulla ja yhteishengellä 2012 otimme. Jyrki Kataisen aikana nousimme kaikissa vaaleissa maamme suurimmaksi, mutta nyt olemme viime aikoina hävinneet kaikki vaalit – sitä ei muuksi puhumalla saa.

Ylen Gallup vahvisti sitä mitä kentällä toreilla ja turuilla on ihmisiltä kuullut. Kokoomukseemme ei nyt luoteta ja puoluettamme pidetään ylimielisenä. Ne ovat vakavia viestejä ja surullista kuultavaa. Olemme menettäneet suomalaisten luottamusta ja monen luottamuksen, mutta myös muiden puolueiden luottamuksen. Kokoomus ansaitsee parempaa.

13407035_10154270211181670_7376355194892248246_n

Benin kanssa vedettiin vielä iltavuoro ja huomenna sitten aamusta puoluekokoukseen!

Olen huolissani tilanteesta missä Kokoomus nyt on. Olen ollut pian 20 vuotta kokoomuksen valtuutettuna ja 10 vuotta kansanedustajana. Koskaan en ole ollut näillä huolissani oman puolueeni tilanteesta. Nyt meillä on vakava paikka ja tarvitsemme uuden tavan toimia ja uuden vaihteen. Kokoomuksen suunta on myös hukassa ja ohjelmatyö on tekemättä ja pahasti kesken. Työtä siis riittää kaikilla eri rintamilla ja samaan aikaan meidän tulee huolehtia paremmin siitä, että tavallisten suomalaisten ääni kuuluu valtakunnan politiikassa ja myös yrittäjien. Myös opiskelijat ja lapset ansaitsevat parempaa ja itse toivon, että toivottavasti puheenjohtajavaihdoksen jälkeen edessä olevissa minihallitusneuvotteluissa päätetään lisäpanostuksista osaamiseen ja sivitykseen ja perutaan mm. päivähoitomaksujen korotukset – päätetty korotus ei nimittäin lisää kuntien ja kaupunkien tuloja vaan vähentää niitä – sellainen päätös pitäisi uskaltaa perua. Muutaman muunkin asia nostan esille kun hallitusohjelman välitarkastelun aika on – yksi sellainen on paikallisen sopimisen toteuttaminen ja muihin palaan toivottavasti pian.

Nyt eduskuntaa kohden. Kello kohta kahdeksan ja aika lähteä täältä Loppijärven rannasta Helsinkiä ja eduskuntaa kohden.

Kello 21.55 ja juuri töistä kämpille. Tänään jäin poikkeuksellisesti Helsinkiin yöksi sillä aamulla lähdemme aikaisin junalla täältä Lappeenrantaan puoluekokoukseemme. Hieno kokoomus-viikonloppu siis tulossa ja toivottavasti uutta tuulta ja virettä hienoon puolueeseemme.

Tänään eduskunnassa valtiovarainvaliokunta ja kokoomuksen työvaliokunta ja ryhmäkokous ennen kyselytuntia. Sen jälkeen vielä mielenkiintoiset keskustelut mm. maahanmuutosta ja vuokra-asuntotuotannosta ja myös Jaana Pelkosen ja Saara-Sofia Sirenin lakialoitteen käsittely missä esitetään koirien myrkyttämisen yrittämisenkin kriminalisointia. Nyt nimittäin myrkkymakkaroita ja partakoneenterälihapullia pusikoihin heittävät eivät syyllisty mihinkään rikokseen kun vain toteutunut teko eli eläimen kuolema tai vastaava on rangaistavaa. Hyvä aloite ja sille täysi tuki.

Puheenjohtajakampanjammekin loppukiri alkanut ja näyttää etenevän hienosti. Pidetään peukkuja pystyssä kunhan tekemiseltä ja puuhaamiselta ehditään. Huomenna alkaa Lappeenrannassa loppukirimme uuden kokoomuksen eteen.

Kommentit