Jätevesiasetuksen velvoitteista ”kuivalla maalla” luovutaan – Hevosenlanta saadaan palamaan

Blogi, perjantaina 29.05.2015

Uusi hallitusohjelmamme pitää sisällään paljon isoja ja vaikeitakin asioita. Säästöt tulevat osumaan ihan jokaiseen suomalaiseen ja näkymään meidän kaikkien arjessa monella tavalla. Mutta hallitusohjelmassa otetaan myös hyviä askelia maalaisjärjen Suomen suuntaan. Yksi josta jo aiemmin kirjoitin on hevosenlannan polton salliminen ja toinen jätevesiasetuksen vaateista luopuminen muualla kuin ranta- ja pohjavesialueilla.

Tämä jätevesiasetuksen kumoaminen on huikea työvoitto ja ennen muuta järjen työvoitto. Enää siis jatkossa jätevesiasetuksen vaatimuksia ei sovelleta kuivanmaan taloihin ja mökkeihin. Jätevesiasetus jää voimaan sinällään vain rantarakentamiseen ja pohjavesialueille. Ja siellähän sen kaikki hyväksyykin. Eihän kukaan nimittäin halua juomavettää pilata eikä lähijärveä ja lampeakaan.

Jätevesiasetuksen korjaus on juuri se mitä esitin eduskunnassa jo viime kaudella. Silloin se ei saanut tuulta purjeisiin, mutta nyt sai. Kiitos. Eli jatkossa kuivanmaan taloihin ja mökkeihin ei uusia jätevesijärjestelmiä vaadita. Järjestelmien toimivuus ja kattavuus tarkistellaan muutenkin vasta sitten kun ko. taloon tehdään suurempi peruskorjaus. Näinhän se pitääkin olla.

Niin ja se hevosenlantakin alkaa nyt palaa Suomessa Viron, Ruotsin, Saksan, Tanskan ja Hollannin tapaan. Siirrymme siis tässäkin virkamiesten ylivallasta maalaisjärjen Suomeen. Pitkä työ tuottaa siis tulosta.

Tällaisia myönteisiäkin asioita monien säästöjen ja tiukkojen aikojen keskellä. Otamme siis hyvän askeleen maalaisjärjen Suomeen!

Nyt kello 9.56 ja työpäivä jo siinä pisteessä että ajattelin ottaa kahvit. Iltapäivällä valitsemme eduskunnalle uudet puhemiehet ja näin eduskunnankin arki saadaan normaaliin järjestykseen. Hyvää perjantaita blogini lukijat.

WP_20150529_14_40_43_Pro WP_20150529_14_15_51_ProKello 21.10 ja järven rannasta kotiin. Pekkalassa Loppijärven rannassa tänään kaunista iltaa ja se tekikin hyvää. Pitkä ja raskas viikko eduskunnassa takana ja paljon muutakin.

Tänään eduskunnan puhemieheksi valittiin perussuomalaisten Maria Lohela. Lohelan valinta sai aikaan ehkä maamme historian ensimmäisen kansalaisten mielenosoituksen. Pieni joukko väkeä osoitti mieltään Lohelan valintaa vastaan hänen aiempien maahanmuuttokriittisten mielipiteiden takia. Itse olen saanut tehdä Marian kanssa työtä ulkoasiainvaliokunnassa neljä vuotta ja ainakin sieltä tunnen Marian erittäin kielitaitoisena ja asiallisena poliittikkona. Itse uskon, että Maria tulee hoitamaan tärkeän työn hyvin ja myös itsenäisyyden juhlavuoden 2017 suuremmat juhlallisuudetkin eduskunnan osalta. Varapuhemiehiksi valittiin Mauri Pekkarinen ja Paula Risikko. Hyvä kolmikko eduskunnan johtoon.

Päivän surullisen episodin esitti SDP. Demarien kansanedustajat boikotoivat kaikkien puhemiesten valintaa. Heidän mielestään vanhaa perinnettä, että puhemiehet tulevat kolmesta suurimmasta puolueesta olisi pitänyt muuttaa nyt niin että SDP olisi saanut neljänneksi suurimpana puolueena itselleen puhemiehen. Erikoinen avaus SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajalta Antti Lindmanilta. Olisin itse odottanut nöyryyttä ja perinteiden kunnioittamista. Se olisi eduskunnan ja kansanvallankin kannalta parasta. Mutta jokainen ja kaikki tyylillään.

Kolme vaalia siis tänään ja eduskunnalle osaava ja kokenut puhemiehistö. Niin ja tänään myös TET-jakson minulla eduskunnassa päätti aivan mahtava ysiluokkalainen Olga Herranen Hattulasta. Olipa taas fiksu ja osaava nuori. Kiitos Olgalle ja hyvää kesälomaa kun se huomenna alkaa. Ja huomenna myös valkolakkien juhlaa ja mukava jälleen itsekin päästä muutaman nuoren juhliin mukaan. Gaudeamus igitur…

Kommentit