Itäraja vuotaa venäläisiä edelleen – Norja otti juuri kiinni venäläisen dronekuvaajan

Blogi, perjantaina 14.10.2022

Kirkkoniemen Storskogin raja-asemalla pidätettiin venäläinen dronekuvaaja, kertoo maan yleisradioyhtiö NRK. Venäläinen pysäytettiin 11.10.2022 rajalla, kun hän oli poistumassa droneineen Norjasta Venäjälle. Aiemmin tällä viikolla itsekin kirjoitin täällä, miten meillä Suojelupoliisi kertoi epäilyttävistä dronelennoista Suomessa erilaisten kriittisten kohteiden lähettyvillä. Tällaisten tapahtumien jälkeen tuntuu erikoiselta, että edelleen maamme itäraja vuotaa ja venäläiset pääsevät matkustamaan Suomeen.

Ilta-Sanomat kertoi tänään 14.10.2022, että ”edellisen viikon aikana Suomeen saapui noin 700–1 150 venäläistä päivässä. Suomen rajan Venäjälle ylitti noin 940–1 670 Venäjän kansalaista päivässä. Maahantulo evättiin 25–65 venäläiseltä päivässä.” Lehti kertoi, että vaikka venäläisiä on saapunut maahan tasaisesti, määrä on huomattavasti pienempi kuin syyskuun lopussa. Mutta määrät siis edelleen todella korkeita ja tällaiset toimet dronejen ja muiden kanssahan eivät vaadi kuin yhden väärän rajanylittäjän. Siksi itäraja pitää nyt saada kiinni kokonaan. Ja totean vielä senkin, että ei edes se estäisi täydellisesti tällaista toimintaa sillä maahamme on päästetty jo niin suuri määrä venäläisiä, että toiminta varmasti jatkuisi senkin jälkeen.

Kyse ei siis ole pelkästään pakotteiden kiertämisestä, vaan pahimmillaan suorasta vakoilusta tai jopa mahdollisten iskujen kohteiden kartoituksesta tai maalittamisesta.

Tänään Iltalehti taasen kertoi miten kesänaikana ”Suomi sai kiinni miehen, joka yritti viedä kaikuluotaimia ja ökysumman käteistä Venäjälle”. IL:n mukaan ”kyseessä on tiettävästi yksi ensimmäisistä Suomessa annetuista pakotetuomioista kyseisessä asiassa”.

Vetoankin pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitukseen, että itäraja nyt puheiden lisäksi ihan tosiasiallisesti laitetaan kiinni. Tämä sinisilmäisyys voi vielä kostautua. Huolistani ja myös eilisestä esityksestänikin uutisoi myös Verkkouutiset: Suojelupoliisille halutaan Venäjä-vihjeiden hätäyhteys.

Hyvää puolustajien päivää! Slava Ukraini!

Tänään Ukrainassa vietetään kansallista Puolustajien päivää!

Ukrainassa Puolustajien päivää on vietetty vuodesta 2014 lähtien 14. lokakuuta, joka on paitsi ortodoksisen kirkon pokrova, myös toisen maailmansodan aikaisen Ukrainan kapinallisarmeijan perustamispäivä 1942. Ukrainan puolustajien päivää on vietetty siis vuodesta 2014 alkaen, jolloin Venäjä miehitti Krimin niemimaan. Päivää vietetään ukrainalaisten sankarivainajien ja edelleen taisteluissa mukana olevien kunniaksi.

Tänään me kunnioitamme ukrainalaisia puolustajia!

We Stand With Ukraine!

….

Kello 19.35 ja Lopella jälleen. Pitkä viikko takana ja monenlaista tähänkin viikkoon mahtui. Ja iso kiitos teille kaikille nyt jo sadoista viesteistä ja muista yhteydenotoista liittyen eiliseen Ylen A-Talkiin. Lupaan jatkaa samaan malliin; Tosiasiat tunnustaen.

Mukavaa viikonloppua teille kaikille! Ollaan yhteyksissä.

 

Kommentit